NOGOMET

U najvećem engleskom derbiju Junajted i Liverpul remizirali

Dramatična utakmica u okviru 9. kola Premijeršipa

Piše: J. A. / Avaz Sport

20.10.2019

Mančester: Detalj s utakmice - Avaz
Mančester: Detalj s utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U velikom engleskom derbiju Mančester junajted i Liverpul remizirali su na Old Trafordu odigravši 1:1 u okviru 9. kola Premijeršipa. 

Oba tima nastupala su bez svojih glavnih zvijezda, Pogbe i Salaha. Na početku meča nije bilo uzbuđenja. "Crveni đavoli" imali su malo veći posjed lopte, ali je izostala realizacija. Igralo se oprezno s obje strane, a nakon 15 minuta igre nije bio niti jedan šut, što dovoljno govori kakvu smo uspavanku gledali na Old Trafordu.  

Tek sredinom prvog dijela, igra je malo živnula. Junajted je uspio uputiti tri udarca ka golu Alisona (Alisson), ali su mreže mirovale. U 34. minuti Firmino je slabo šutirao i De Hea (De Gea) nije imao problema.

Junajted je u vodstvo došao u 37. minuti kada je nakon asistencije Džejmsa (James), mrežu "Redsa" zatresao Markus Rašford (Marcus Rashford). Zbog protesta igrača Liverpula, koji su smatrali da je ranije bio prekršaj, sudija Martin Atkinson konsultirao se sa VAR-om, koji je potvrdio gol. 

U 45. minuti Liverpul je postigao gol, ali je sudija dao znak za VAR, nakon kojeg je ustanovljeno da je Mane igrao rukom prije nego što je zatresao mrežu domaćina. Junajted je tako na odmor otišao sa golom prednosti.

U drugom poluvremenu, Liverpul je krenuo po izjednačenje, ali su napadi "Redsa" bili jalovi i bezopasni. Gosti su imali incijativu, ali nisu stvarali gol-šanse. Junajted prvu ozbiljnu priliku u nastavku meča imao u 67. minuti kada je strijelac gola Rašford uputio udarac s ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola.

Liverpul je do izjednačenja stigao u 85. minuti kada je Kejta (Keita) našao Firmina na lijevoj strani, a ovaj je oštro centrirao na peterac i loptu je prvo propustio jedan igrač Liverpula da bi na kraju ona prevarila kompletnu odbranu i De Heuu te ju je Lalana (Lallana) pospremio iz blizine u nebranjenu mrežu za konačnih 2:0.

Junajted je s ovim bodom došao na 13. mjesto na tabeli i sada "Crveni đavoli" imaju 10 bodova, dok Liverpul na liderskoj poziciji ima 25 bodova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.