ENGLESKA

Čega se lik dosjetio: Pep Gvardiola izjavom prenerazio navijače Mančester sitija

Kreativni smo, ne primamo mnogo golova, ali moramo biti bolji

Gvardiola: Ne može do Lige prvaka. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

21.10.2019

Fudbaleri Mančester sitija su dobili Kristal Palas 2:0 na Selhurst parku ovog vikenda te su se zbog jučerašnje podjele bodova na Old Trafordu približili Liverpulu na šest bodova razlike. Golove za šampiona Premijer lige postigli su Gabrijel Žezus (Jesus) i David Silva, ali Gvardiola nije skroz zadovoljan učinkom ekipe, posebno Brazilca.  

- Ta posljednja akcija... morao je dodati De Brujneu, mora to uraditi. Ali i dalje je jako mlad. Propustili smo dosta šansi, posebno u šesnaestercu. Moramo biti efikasniji. Ljudi pričaju da je Liga šampiona meta, no i dalje nismo spremni da je osvojimo. Kreativni smo, ne primamo mnogo golova, ali moramo biti bolji. Davali smo mnoštvo golova tokom prethodne dvije sezone, ali rad se mora nastaviti - izjavio je Gvardiola za engleske medije i prenerazio svojim stavom navijače "Građana".

Dvije godine već Pep ispada u ranoj fazi Lige prvaka. Nije u stanju izboriti ni finale i svi su mišljenja da na osnovu svih silnih uloženih novaca nema pravo na takvo mišljenje. 

Siti inače u ligi prvaka sutra dočekuje Atalantu na Etihadu. "Građani" imaju dvije pobjede za sada, vidjet ćemo da li Gasperinijevi momci makar mogu do gola koji igrači Sitija još nisu primili u elitnom takmičenju ove sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.