ŠPANIJA

Zvijezde Reala i Atletika mogu odahnuti: Dolijala banda koje je pljačkala fudbalere

Fudbaleri Reala bili su među žrtvama pljačkaša. AFP

E. J. / Avaz.ba

21.10.2019

Španska policija razbila je kriminalnu grupu koja je osumnjičena da je pljačkala domove poznatih fudbalera dok su oni bili zauzeti igranjem gostujućih utakmica, prenosi AFP.

Članovi bande, koju su činila četiri Albanca i jedna Španac, uhapšeni su u koordiniranoj policijskoj akciji u Madridu i obližnjem Toledu, saopćila je Evropska policijska agencija Europol.

- Vjerujemo da je kriminalna grupa pratila aktivnosti igrača preko socijalnih mreža kako bi znali kada napasti. U nekim slučajevima, članovi porodica su bili u kućama koje je kriminalna grupa pljačkala - saopćio je Europol.

Španska policija nije navela imena fudbalera koji su bili meta provalnika, samo je saopćila da neke od napadnutih kuća pripadaju igračima madridskih klubova Reala i Atletika.

Međutim, španski mediji preciziraju da su među žrtvama pljačke bili Realovi igrači Karim Benzema i Kazemiro (Casemiro), kao i Atletikov Tomas Parti (Thomas Partey). Sumnja se da je spomenuta grupa napravila 14 provala.

One su sumnjiče za pripadnost kriminalnoj grupi, provale, krađu dragocjenosti, kao i falsificiranje dokumenata. Vođa grupe navodno je već hapšen u Španiji 2007. godine zbog uloge u ekstremno nasilnoj pljački.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.