MINHEN

Teška godina za njemačkog asa: Lev ga otpisao iz reprezentacije, izgubio i mjesto u Bajernu

Miler: U Bajern stigao još kao dječak. AFP

E. J. / Avaz.ba

24.10.2019

Italijanski Inter Milan i engleski Mančester junajted zainteresirani su za dovođenje njemačkog nogometnog asa Tomasa Milera (Thomas Mueller), koji je izgubio mjesto startera u Bajernu iz Minhena, prenosi AFP.

Tridesetogodišnjem napadaču mjesto u prvoj postavi preuzeo je Brazilac Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho), kojeg trener Bavaraca Niko Kovača preferira u ulozi ofanzivnog veznjaka.

Prema magazinu "Kicker", Interov interes se pojačava i italijanski gigant želi posao napraviti već u januarskom prijelaznom roku, dok "Sport Bild" javlja da se u utrku uključio i premijerligaški Junajted.

Miler, čiji ugovor sa prvakom Njemačke vrijedi do juna 2021., počeo je meč, tek peti u sezoni, u pobjedi Bajerna u trećem kolu Lige prvaka na gostovanju kod grčkog Olimpijakosa (3:2). Igrajući na poziciji desnog krila, Miler je namjestio dva gola za Roberta Levandovskog (Lewandowski).

- Pokušavam se koncentirsati samo na igranje fudbala. Sva nagađanja jednom će završiti - rekao je Miler nakon meča u Atini.

Kompletnu karijeru Miler je proveo u Bajernu u koji je stigao još 2000. godine kao dječak. Predsjednik kluba Uli Henes (Hoeness) jasno je dao do znanja da niko ne želi da Miler napusti Bajern, no realnost bi mogla biti drugačija.

Ovo je teška godina za Milera kojeg je prethodno selektor Njemačke Joahim Lev (Joachim Loew) obavijestio da više ne računa na njega u reprezentaciji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.