FK SARAJEVO

Buljubašić i Hadžić otputovali po igrače u Vijetnam

Buljubašić: Na čelu klupske delegacije koja je otputovala u Vijetnam. Arhiva

Piše: G. Š. / Avaz.ba

25.10.2019

Aktuelni prvak i lider s Koševa jučer je proslavio 73. rođendan. Centralna manifestacija održana je u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, a osim rukovodstva i svih klupskih selekcija, prisustvovali su joj i veterani i prijatelji kluba. 

Većinski vlasnik 

Delegacija FK Sarajevo predvođena direktoricom Sabrinom Buljubašić i koordinatorom za sportski segment Emirom Hadžićem, danas je otputovala u Vijetnam, gdje će boraviti na stručnom usavršavanju, ali i raditi na unapređivanju saradnje.

No, vijetnamski „Bongdaplus“ objavio je vijest da će većinski vlasnik upravljačkih prava kluba s Koševa Ngujen Hoai Nam (Nguyen) dovesti određeni broj igrača iz Vijetnama u redove aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Vijetnamski medij, također, tvrdi da će čelnici kluba s Koševa imati dogovor sa PVF centrom o strateškim i tehničkim poslovanjima vezanim uz razmjenu igrača.

- Vijetnamaci idu u pravcu Koševa, a bh. fudbaleri u vijetnamsku ligu - izvještava, između ostalog, „Bongdaplus“.

Put Vijetnama, podsjetimo, ranije je otputovala i juniorska ekipa bordo kluba koja će na PVF akademiji, koja je blisko povezana s Namom, od 30. oktobra do 5. novembra učestvovati na međunarodnom fudbalskom turniru.

Slobodan dan 

Inače, jučer su izabranici Husrefa Musemića imali slobodan dan, danas i sutra je na rasporedu po jedan trening, s tim što će nedjeljnu utakmicu protiv Slobode na Tušnju (14.30 sati) dočekati u tuzlanskom karantinu.

Stručni štab kluba s Koševa za predstojeću utakmicu ne može računati na povrijeđenog kapitena Krstu Velkoskog te još dva kartonirana igrača, veznjaka Andreja Đokanovića i desnog bočnog Anela Hebibovića. S druge strane, napadač Mersudin Ahmetović i veznjak Nebojša Gavrić sanirali su lakše povrede, tako da su spremni za duel na Tušnju.

Za razliku od prethodne utakmice s Čelikom (2:0), u tim se vraća i Darko Lazić, koji je odradio suspenziju zbog viška žutih kartona, a prema posljednjim informacijama, u kadru za predstojeću utakmicu trebao bi biti i oporavljeni veznjak Mirko Oremuš.

Navijačke pripreme

Udruženje navijača FK Sarajevo „Horde zla“ organizira gostovanje u Tuzli.

- Cijena puta iznosi 14 KM za članove i 17 KM za one koji to nisu. Uplate se mogu izvršiti u prostorijama udruženja u petak (danas, op. a.) od 18 do 20 sati - saopćeno je iz UNFKS „Horde zla“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.