PREMIJER LIGA

Desetkovani Zrinjski nanio drugi poraz Željezničaru

Junak utakmice Petar Kunić

S utakmice u Mostaru: Zec u akciji. Adem Ćatić, www.fkzeljeznicar.com

Piše: A. Čulić

26.10.2019

Fudbaleri Zrinjskog i prije utakmice sa Željom bili su desetkovani, još su tokom meča doživjeli hendikep kada se povrijedio Jakovljević, no i takvi su uspjeli savladati nesigurni tim s Grbavice, koji bi očito bio zadovoljan i remijem.

Bilo je na kraju 2:1. Petar Kunić bio je igrač utakmice s dva gola. Prvi je zabio u 36. minuti, a gol za pobjedu dao je u 81.

Između ta dva momenta, Željo je izjednačio preko Štilića u 56. a isti igrač pogodio je stativu nekoliko minuta kasnije. Nakon gola u 81. minuti Krpić je u dva navrata pokušao da izjednači, ali bezuspješno.

Željo je po običaju odigrao jako loše prvo poluvrijeme

Pomoćni trener Adin Mulaosmanović je na poluvremenu utakmice istakao da su ''Plavi'' morali iskoristiti neku od svojih prilika.

- Utakmica je bila takva da su obje ekipe čekale grešku protivnika i takva je bila igra danas. U takvoj situaciji smo imali dvije šanse koje smo morali iskoristiti, nakon čega nas je Zrinjski kaznio iz prekida, što je naša boljka - rekao je Mulaosmanović na poluvremenu.

Na pitanje zašto Željo skoro po običaju igra loše u prvom poluvremenu, rekao je da ni u stručnom štabu ne znaju.

- Ne možemo da odgonetnemo šta je i kako je, napravimo analizu, pokušamo da budemo koncentrirani, imamo igrače koji imaju kvalitet, ali...

U drugoj utakmici favorizirani Radnik odigrao je 0:0 sa Širokim Brijegom i tako propustio priliku da zasjedne na drugo mjesto na tabeli.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.