PREMIJER LIGA

Amar Osim Stupčanicu zamijenio Mošćanicom: Neko je napravio sr*** od derbija, teren je bio njiva

Primili smo dva gola iz skakanja i nabacivanja

Osim u Mostaru. Adem Ćatić, www.fkzeljeznicar.com

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

26.10.2019

Fudbaleri Željezničara poraženi su od Zrinjskog 1:2 u Mostaru u 14. kolu Premijer lige, a trener Amar osim bio je ljut na mnoge stvari.

Derbi je odigran u katastrofalnom terminu, na katastrofalnom terenu, totalno nedostojnom derbiju. Neko bi se trebao pobrinuti da to tako više ne bude, pogotovo kada igraju dva najtrofejnija tima u državi. Napraviš sr*** od utakmice, jer igraš na 28 stepeni bez svjetala na terenu koji je njiva. Kritika Zrinjskom, jer bi trebali da imaju bolji teren. To što prave reflektore je nesreća - rekao je Osim. 

On je, također, kazao da se njegovi igrači nisu snašli u datim okolnostima.

- Tvrda utakmica, kao što smo i očekivali, zbog situacije u kojoj je Zrinjski bio. Mi smo imali dobru situaciju, nisu im igrali određeni igrači, ali su igrali igrači koji više hoće i koji hoće malo ''seljačkije'' igrati. Mi se tu nismo najbolje snašli, primili smo dva gola iz nabacivanja i skakanja, a to nije zabranjeno, koliko znam. Ja mogu samo čestitati Zrinjskom, ali teren nam nije odgovarao jer i treniramo na boljem. Bilo je situacija koje smo morali bolje riješiti - rekao je Osim.

Ipak, pohvalio je ekipu Zrinjskog.

- Nismo igrali protiv, ne Stupčanice, nego Mošćanice, to je simpatični klub iz Sarajeva, da kažem da smo slabo igrali. Ljudi su bili prvaci, bez obzira na sve probleme, oni su odličan tim. Nismo iskontrolirali neke stvari, niko im nije toliko šansi stvorio ovdje. Široki im je dao tri gola, a imao je pet šansi. Ne mogu se složiti da smo skroz slabo igrati, jer ne možeš stvoriti ovoliko šansi kad igraš loše. Ali nismo igrali s Mošćanicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.