NOGOMET

Englez zbog Savićevića dolazi u Beograd, ali ne zna da je on tamo nepoželjan

Članovi "generacije 91" bili su počasni gosti kluba u septembru prošle godine

Savičević s Mihajlovićem prošle godine prije meča s Napolijem. Darko Vojinović / Vijesti.me

A. Ču. / Avaz.ba

27.10.2019

Crvena zvezda će za deset dana ugostiti Totenhem u 4. kolu Lige šampiona, a jedan navijač londonskog kluba na utakmicu dolazi zbog - Dejana Savićevića.

Daglas Begli se ushićeno pohvalio da ima ulaznicu za meč, a onda i objasnio zbog čega je toliko želio da dođe u Beograd. 

- Pitali su me zašto sam toliko uzbuđen zbog utakmice protiv Crvene zvezde u Beogradu. Pa, zato što još od 1990. godine imam želju da posjetim veliki stadion, nekada poznat kao ''Evropska Marakana'', ali i zbog toga što mi je jedan od omiljenih fudbalera ikada Dejan Savićević, koji je legenda Crvene zvezde - napisao je Begli na Twitteru.

Ushićeni navijač Totenhema ne zna, ipak, da bi se moglo reći da je legendarni fudbaler "crveno-bijelih", predsjednik FSCG, trenutno "nepoželjna osoba" na "Marakani", makar zbog Zvezdana Terzića, aktuelnog direktora beogradskog kluba, koga je u junu optužio da je, kako je rekao, bacio atomsku bombu na crnogorski fudbal, jer je spriječio Ljubišu Tumbakovića da vodi, a Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da igraju za Crnu Goru protiv Kosova, pišu Vijesti.me. 

- Poslije je prebacio priču na to da sam ja protiv Srba. Šalje ljudima poruke da mrzim Srbe. Ali, samo da ne bude u zabludi da je neko u Crnoj Gori povjerovao u to. I što se tiče fudbalskih ljudi i ovih do kojih je njemu stalo i njegovog prijatelja kod kojeg ide uz skute. Da ne misli da je njega ujverio... Znat će on na koga mislim - kazao je Savićević za "Nedjeljnik".

Zvezdanu Terziću je 11. oktobra zabranjen ulazak u Crnu Goru. Kontroverzni funkcioner beogradskog kluba je kazao da je do njega došla informacija da je ''Savićević tražio od najviših organa Crne Gore da mi se zabrani ulazak u Crnu Goru". 

Savićević i članovi "generacije 91" bili su počasni gosti kluba u septembru prošle godine, uoči meča s Napolijem, na povratku Crvene zvezde u elitno fudbalsko takmičenje.

Dočekan je tada, kao i uvijek, ovacijama, ali su nekoliko dana nakon slučaja ''Kosovo", na košarkaškoj utakmici Crvena zvezda - Partizan, navijači Zvezde transparentima i skandiranjem vrijeđale Savićevića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.