ITALIJA

Fonseka: Važne su nam dobre partije Džeke i Pastorea

Džeko je lider Rimljana na terenu, ali i izvan njega. Agencije

G. Š. / Avaz.ba

28.10.2019

Šef stručnog štaba Rome Paulo Fonseka (Fonseca), nakon pobjede u 9. kolu nad Milanom (2:1), pohvalio je sve svoje izabranike, a posebno Edina Džeku, Havijera Pastorea (Javiera) i Đanluku Mančinija (Gianluca Mancini). Pogotke za Rimljane, podsjetimo, postigli su Edin Džeko i Nikolo Zaniolo (Nicolo), a za goste iz Milana Teo Hernandez (Theo). 

- Odigrali smo odličnu utakmicu. Moram reći da nije lako svaka tri dana igrati s istim igračima, bez ikakvih promjena.  Momci su, međutim, zaslužili pobjedu, jer su radili mnogo za nju. Borili su se cijelu utakmicu - rekao je Fonseka te je potom pohvalio Džeku:

- Važne su nam dobre partije Džeke i Pastorea kako u ofanzivnom, tako i u defanzivnom dijelu. Obojica su radila mnogo za ekipu, stvarali su pritisak na odbranu Milana i tako ih pokušavali spriječiti da organiziraju igru. Njih dvojica su vrhunski igrači i mnogo su nam pomogli protiv Milana.

Defanzivac Mančini igrao je protiv Milana u veznom redu. 

- Sa Mančinijem u veznom redu otvorilo se mnogo više prostora za Aleksandra Kolarova i Leonarda Spinacolu (Spinazzola), koji mogu biti mnogo opasniji u ofanzivi. Sada smo imali još jednog igrača koji može zatvoriti njihov odlazak naprijed... - analizira Fonseka.

Timski duh

- Nakon remija sa Sampdorijom (8. kolo, op. a.) razgovarao sam s igračima i rekao im da to nije način na koji bismo trebali igrati. Mislim da su shvatili poruku pa smo protiv Borusije odigrali odličnu utakmicu, kao i kontra Milana. Veoma je važno da zadržimo timski duh - konstatira Fonseka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.