VELIKI ČOVJEK

Ronaldo je ovim potezom oduševio Portugal: Njegove emotivne riječi djevojčice čitaju u suzama

Poslao im i prigodan poklon

Ronaldo: Oduševio mlade Portugalke. AFP

Avaz.ba

28.10.2019

Ženska nogometna reprezentacija Portugala do 17 godina ostvarila je plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, što predstavlja veliki uspjeh za djevojčice sa Pirineja.

Svojih sunarodnjakinja sjetio se i Kristijano Ronaldo (Cristiano), koji je svakoj poslao nove kopačke brenda "Nike" i jedno vrlo emotivno pismo. 

Šaljem ti ove kopačke u nadi da ćeš u njima ostvariti svoj san. Kad sam bio dijete, imao sam veoma jednostavan, ali lud san. Ne, nije to san koji sanjaš dok spavaš, već jedan od onih koji te drže budnim noću. 

Želio sam da budem najbolji nogometaš na svijetu. Posvetio sam čitav svoj život tome, u teretani, na terenu, radeći sve da bih ga ostvario. Veoma je važno imati san, a još važnije je raditi kako bi ga ispunila. Svoj san sam ispunio i vjerujem da isto možeš učiniti i ti. Ganjaj ga bez oklijevanja. Čestitke na kvalificiranju u elitnu rundu. Ostani fokusirana i ciljaj sljedeću pobjedu. Sretno i uživaj u ovim kopačkama -  stajalo je u pismo koje je dobila svaka djevojka.

Kristijano je ovim potezom pokazao koliki je čovjek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.