MLADE NADE

Selma Fazlić: Muškarci sve više cijene ženski nogomet

Kada je na terenu osjeća se ispunjeno i sretno

Piše: J. A. / Avaz Sport

28.10.2019

Fazlić: Nogomet zavoljela zahvaljujući svom ocu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Selma Fazlić nogometašica je u ŽNK Rosa Brandis iz Travnika i igra na poziciji lijevog krila. Ova 17-godišnja djevojka iz grada vezira nogomet je zavoljela zahvaljujući svom ocu.

- Uvijek sam s ocem gledala utakmice. Svidjelo mi se i jednostavno uzela sam loptu i počela igrati. Kada sam imala 14 godina počela sam trenirati, ali jednostavno ljubav prema nogometu se ne može opisati. Kada sam na terenu osjećam se ispunjeno i sretno - kaže Fazlić, koja ide u 3. razred ekonomske škole.

ŽNK Rosa Brandis - Travnik trenutno se takmiči u Prvoj ženskoj ligi FBiH, a prema riječima naše sagovornice, cilj kluba je ostanak u ovom rangu takmičenja.

- Sezonu i nismo najbolje započeli kako smo planirali , ali mlada smo ekipa i vremenom će se to popraviti. Cilj našeg kluba jeste da ostanemo u prvoj ligi i da se potrudimo da budemo među prva tri kluba. Također cilj je i da dovedemo pojačanja, a ne bi bilo loše da se potrudimo za Premijer ligu u nastavku. Uvijek može bolje, samo red, rad i disciplina - isitiče mlada nogometašica.

Smatra da ženski nogomet u BIH napreduje sve više.

- Ženski nogomet u BiH je zapostavljen godinama , ali u poslijednje vrijeme neke stavri su se pokrenule prema naprijed. Komentari muškaraca su pozitivni i oni sve više cijene ženski nogomet - mišljenja je Fazlić, koju sportisti najviše privlače.

Ispričala nam je i zanimljivu anegdotu s terena.

- Sjećam se na jednom gostovanju u Bosanskoj Krupi, jaka kiša je padala. Kad smo došle na teren dočekale su nas patke, koje smo jedva sklonule s terena. Dosad kako smo tu utakmicu pobijedile, ni same ne znamo kako je lopta ušla u gol - priča naša sagovornica, kojoj je Kristijano Ronaldo (Cristiano) omiljeni igrač, dok su joj Real Madrid i Sarajevo najdraži klubovi.

Mlada nogometašica govorila je i o svojim ambicijama te planovima u budućnosti.

- Voljela bih da poradim što više na sebi i da za neki bolji ženski klub. Cilj mi je da ne odustanem, da moja okolina ne utječe na mene i da postanem jedna od boljih igračica u BiH - zaključuje Fazlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.