EURO 2020. Selektor našeg državnog tima sutra će saopćiti imena igrača za utakmice s Italijom i Lihtenštajnom

Robert Prosinečki otkrio za "Avaz": Menalo i Hajradinović bit će na novembarskom spisku

G. Š. / Avaz.ba

Prosinečki: Menalo i Hajradinović igraju u odličnoj formi

Foto: Arhiv


Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečkiplanira da danas iz Zagreba doputuje u naš glavni grad, gdje će sutra saopćiti spisak igrača za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Italije (15. novembar, Zenica) i Lihtenštajna (18. novembar, Vaduz).

- Od novih igrača, otkrit ću vam, tu će biti mali Luka Menalo, koji u kontinuitetu igra veoma dobro za Olimpiju, te Haris Hajradinović iz Kasimpaše. Ne znam da li je Hajradinović ikad ranije pozivan u A-tim - rekao je selektor. 

Provjerili smo i pokazalo se da nije, s tim što je Hajradinović odigrao sedam utakmica za mladu i osam za juniorsku reprezentaciju te postigao po jedan gol.

- Menalo i Hajradinović igraju u odličnoj formi. Hajradinović je u posljednjoj utakmici postigao još jedan gol uz asistenciju, a inače stalno igra po 90 minuta. Pozvat ćemo ih da ih vidimo. Gledao sam posljednju utakmicu Kasimpaše na gostovanju protiv Goztepea, gdje je Hajradinović igrao veoma dobro - rekao je Prosinečki.

Ostatak ekskluzivnog intervjua, u kojem nam je selektor otkrio šta ga brine, ali i još niz detalja u vezi s kvalifikacijama i baražom za Euro 2020, pročitajte u današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza". 

Više o temi Robert Prosinečki

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na