ITALIJA

Juventus zabio za 2:1 golom u 96. iz penala, Roma protutnjala kroz Udine

Lacio ubilježio uvjerljiv trijumf nad Torinom

Odlična predstava Rimljana u Udinama. Twitter

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

30.10.2019

Završene su večerašnje utakmice 10. kola italijanske Serije A. Roma je protutnjala kroz Udineze i slavila 4:0. Edin Džeko nije se upisivao u listu strijelaca.

Juventus je dobio kao u najboljim danima, kada bi ocjenjivao neki njihov navijač, odnosno na sramotan način kada bi opisivao tok utakmice neutralni posmatrač. 

Golom u 96. minuti Ronaldo je iz penala donio tri boda Torinezima. Đenova je imala tokom utakmice dva igrača manje, ali je i pored toga imala veći posjed lopte. Lacio je dobio Torino 4:0 uz fantastičan gol Aćerbija koji će se dugo pamtiti.

Fiorentina je preokrenula protiv Sasuola u gostima (1:2), Kaljari je dobio Bolonju 3:2, dok su Sampdorija i Leče (1:1) i Inter i Atalanta (2:2) remizirali.


22:35

Dva igrača manje ima Đenova protiv Juventusa, ali ima veći posjed lopte.

Roma je u međuvremenu preko Kolarova iz penala povisila rezultat protiv Udinezea na 4:0. Mato Jajalo dobio je žuti karton.


22:20

Roma je u četiri minute postigla dva gola, pa sada u Udinama vodi 3:0. Sterling je postigao drugi, a posebno je lijep bio treći gol gostiju. Patore je podsjetio na nekadašnje partije, gurnuo je lotu u dubinu, a Klajvert gantastičnim lažnjakom izbacio svog čuvara prije nego je postigao gol. Kao Romario i bebeto 1994.

Juventus se i dalje muči s Đenovom (1:1), s tim da gosti imaju igrača manje.

21:47

Kuame je šokirao navijače Juventusa. Šeprtljav šut završio je u mreži Ščesnog. sada je u torinu Juventus - Đenova 1:1.


21:35

Kakav je gol postigao Lacio protiv Torina za 1:0... Nevjerovatno. Aćerbi (Acerbi) je raspalio loptu sa 35 metara. Lacio je poslije zabio i za 2:0. Strijelac je bio Imobile u 33.


Roma će do kraja meča u Udinama igrati s igračem manje, jer je Fazio dobio crveni karton .

Juventus od 36. minute vodi golom Bonučija.

21:23

Roma vodi u Udinama, strijelac je u 14. minuti bio Nikola Zaniolo. Džeko je poslije toga imao odličnu priliku, ali je izblokiran.

20:58

Večeras se igra sedam utakmica 10. kola italijanske Serije A.

Nama najzanimljiviji meč igrat će se u Udinama, gdje Udineze Mate Jajala dočekuje Romu Edina Džeke. Obojica su u početnoj postavi.

Miralem Pjanić propustit će meč protiv Đenove, a zamijenit će ga na njegovoj poziciji Rodrigo Bentankur.

Jučer su odigrane dvije utakmice, Breša - Inter 1:2 i Parma - Verona 0:1. Prethodno je u ranijem terminu Napoli remizirao s Atalantom 2:2.

Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.