ITALIJA

Legenda Juventusa preživjela pakao: Uperili su pištolje u suprugu i mene

Markizio sa suprugom Robertom. Instagram

E. J. - Avaz.ba

31.10.2019

Legendarni fudbaler Juventusa Klaudio Markizio (Claudio Marchisio, 33) izjavio je da su naoružani razbojnici upali u njegovu porodičnu vilu u Torinu, uperili pištolje u suprugu i njega te ih opljačkali.

"Gazzetta dello Sport" prenosi da su četvorica pljačkaša bračnom paru prijetili pištoljima i šrafcigerom te ih primorali da im predaju novac i druge dragocjenosti. Nakon njihovog odlaska, Markizio je odmah pozvao policiju.

- Uperili su pištolje u nas. Bilo je teško, nikada ranije nisam vidio prave pištolje. Tražili su da im pokažem gdje držim sef, odgovorio sam im da ga nemam, ali nisu vjerovali. Stvarno nemam sef. Uzeli su sve što su mogli da nađu - rekao je Markizio, koji naglašava da je sretna okolnost da njegova djeca nisu bila kod kuće.

Policija nastoji ustanoviti više detalja o upadu u vilu koja se nalazi u kompleksu sa visokim stepenom osiguranja. Markizio je nedavno objavio završetak karijere nakon što je kraći period nastupao za ruski Zenit.

Prethodno je kompletnu profesionalnu karijeru, izuzev jedne sezone na posudbi u Empoliju, nekadašnji vezni igrač proveo u Juventusu, čiji je član bio od 2005. do 2018. godine i odigrao približno 300 utakmica. Sakupio je i 55 nastupa za reprezentaciju Italije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.