ENGLESKA

Klop nakon spektakla na Enfildu: To nije normalno, povući ćemo se iz takmičenja

Njemački stručnjak nije zadovoljan

Klop: Nije bio sretan. AFP

J. A. / Avaz Sport

31.10.2019

U spektakularnoj utakmici osmine finala engleskog Liga kupa, Liverpul je na Enfildu pobijedio Arsenal, i to nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom dijelu meča bilo je 5:5, a Aresenalov tragičar bio je Dani Sebaljos (Ceballos). 

Iako je njegov tim prošao dalje, trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) nije bio sretan. Zaprijetio je da će možda povući ekipu iz takmičenja. "Redsi" bi iduću utakmicu u ovom takmičenju trebali odigrati 16. decembra. Međutim, problem je što je polufinale Svjetskog klupskog prvenstva na rasporedu 18. decembra. 

- Ako nam ne mogu pronaći odgovarajući datum, ne tri ujutro na Božić, onda nećemo igrati. Moraju donijeti odluku. Moraju o tome razmišljati. Ako imate popis utakmica kojeg se jedna ekipa ne može pridržavati, odnosno igrati sve utakmice, onda morate razmisliti o tome - poručio je Klop.

Njemački stručnjak poslao je poruku vodećim ljudima engleskog nogometa.

- Nadam se da će odmah nešto napraviti u vezi s tim, jer je nastao problem. Mi nećemo biti žrtve toga. Večeras smo igrali i željeli smo pobjedu. Uspjeli smo i ako nam ne pronađu odgovarajući datum, onda nećemo moći igrati i naš će protivnik proći dalje. Ili će Arsenal igrati s njima. Mislim da je puno ljudi iz Premijer lige pratilo utakmicu nadajući se da će Arsenal proći - završio je Klop.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.