MINHEN

Kovač bez dlake na jeziku: Ako to ne želite, onda ću se odmah pokupiti

Hrvatski stručnjak našao se na udaru medija i javnosti

Kovač: Progovorio o problemima. Screenshot

J. A. / Avaz Sport

31.10.2019

Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bajern Minhena, dao je ironičnu izjavu nakon loše predstave Bajerna protiv Bohuma.

- Bila je ovo top večer, top, top. Igrali smo jako dobro, zaista smo dobro odigrali. Sretni smo jer se vraćamo nazad u Minhen. Ovu utakmicu moramo što prije zaboraviti. Ne možemo ju i nećemo analizirati. Hvala Bogu da imamo novu utakmicu za tri dana. Bohum je vjerovatno trebao zabiti još jedan ili dva pogotka - rekao je Salihamidžić.

Bajern ovog vikenda gostuje kod Ajntrahta, a uoči utakmice pred novinare je stao trener Niko Kovač. Prvo pitanje bilo mu je komentar na Bracinu izjavu.

Nisam ih vidio. Ne mogu ništa reći o tome - bio je kratak hrvatski stručnjak. 

Poslije te utakmice rekao je i da njegov bivši klub ima najbolje navijače, što bi ga moglo skupo koštati, a na današnjoj pres-konferenciji branio je izgovoreno.

- Gledao sam nekoliko njihovih utakmica ove sezone i svaku su obilježili sjajnim koreografijama koje su mi se jako svidjele. Mi također imamo sjajne navijače. Znam koliko su važni za nas i za mene. Nisam rekao da mi imamo loše navijače, nego sam pohvalio njihove. Navijači Ajntrahta stvaraju atmosferu kakve nema nigdje drugo u Bundesligi. Ako ne želite iskrenost, onda ću se odmah pokupiti. To sam ja i nikad se neću promijeniti - poručio je trener Bajerna.

Zatim je progovorio o problemima u igri svoje ekipe. 

- Volio bih vidjeti više strasti u duelima. Bohum je već nakon 40 sekundi bio u velikoj prilici. Kao da se ne pojavljujemo na početku utakmice. Taktika nije problem, nego pogrešna dodavanja. To moramo popraviti. Želimo pobjeđivati, ali i ponuditi našim navijačima atraktivan nogomet. To trenutno ne radimo, ali draže mi je da pobjeđujemo u takvim utakmicama nego da igramo lijepo i gubimo - rekao je Kovač, prenosi Net.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.