NOGOMET

Legenda Boke i Argentine: Mesi mora otići u Real da bi dokazao da je najveći

Kako bi mogao stati rame uz rame s Kristijanom Ronaldom, Maradonom ili Peleom, Mesi mora da se dokaže u nekom drugom klubu

Mesi: Od starta karijere u Barceloni. AFP

J. A. / Avaz Sport

1.11.2019

Ugo Gati (Hugo Gatti), nekadašnji reprezentativni golman Argentine i legenda Boka juniorsa, smatra da Lionel Mesi (Messi) mora da se dokaže u nekom drugom klubu kako bi mogao stati rame uz rame s Kristijanom Ronaldom (Cristiano), Maradonom ili Peleom.

- Mesi neće moći da se poredi s Kristijanom Ronaldom, Maradonom ili Peleom dok se ne dokaže u još nekom klubu, osim u Barceloni. Dok Mesi igra kod kuće, gdje je naviknuo i gdje mu je komforno, Ronaldo se otisnuo u najveći svjetski klub. Mesi mora da skupi petlju i da ode tim putem, u Real, da pokaže da može da uspije i negdje drugo. U suprotnom, bit će kao i mnogi drugi igrači - rekao je Gati, dvostruki osvajač Kopa Libertadores i igrač 1982. godine u Argentini.

Mesi je od starta karijere u Barceloni, gdje je ispisao brojne rekorde. Osvojio je, između ostalog, 10 titula u Primeri, četiri Lige prvaka, šest puta Kup kralja, a za Katalonce je postigao 608 golova u 695 utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.