FSRS

Sjednica Izvršnog odbora ponovo odgođena

Za novi termin 23. sjednice IO-a FSRS utvrđen je 5. novembar

Kovačević: Službeno odsutan. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

1.11.2019

Ponovo je odgođena sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske.

- U skladu s odredbama člana 36. Statuta Fudbalskog saveza Republike Srpske, 23. sjednica Izvršnog odbora FSRS u terminu održavanja 1. novembra 2019. godine (danas - op. a.) sa početkom u 12 sati s definiranim dnevnim redom sjednice, otkazuje se. Budući da je predsjednik FSRS Mile Kovačević, zbog iznenadnog službenog odsustva, spriječen da prisustvuje sjednici IO-a FSRS u terminu za koji je zakazana, ona se otkazuje - saopćeno je iz FSRS. 

Za novi termin 23. sjednice IO-a FSRS utvrđen je 5. novembar 2019. godine (utorak), sa početkom u 12 sati u prostorijama FSRS.

Podsjetimo, minula sjednica Izvršnog odbora FSRS trajala je mnogo kraće nego inače s obzirom na to da nije usvojen dnevni red.

- Nakon što je predložena dopuna dnevnog reda s tačkom razrješenje predsjednika FSRS (Mile Kovačević, op. a.) od strane IO-a FSRS te kako nije prihvaćena uz obrazloženje i razloge definirane statutarnim odredbama o nemogućnosti delegiranja takve tačke dnevnog reda IO-a, sedam članova IO-a FSRS bilo je protiv usvajanja predloženog dnevnog reda bez prihvaćene dopune. Budući da nije usvojen dnevni red, nisu stvorene pretpostavke za održavanje nastavka rada ove sjednice - saopćeno je iz FSRS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.