ISPOVJEST

Legendarni Brazilac prvi put nakon smrti sina: Zovem prijatelje i samo plačem

Molio Boga da mu ne uzme dijete

Kafu i Danilo. Arhiv

N. D.

1.11.2019

- Imali smo zakazanu utakmicu s prijateljima. Igrali smo s prijateljima pet na pet, a Danilo je bio u istoj ekipi kao i ja. Na pauzi je izašao, a ja sam nastavio igrati i tri minute kasnije primijetio da se nešto događa pored terena. Izašao sam vidjeti šta je u pitanju i vidio sam sina kako leži na travi - rekao je na početku ispovijesti za "Record" nekadašnji brazilski fudbaler Kafu (Cafu).

Legendarni Brazilac prije dva mjeseca doživio je tragediju u porodici, kada mu je nakon jedne fudbalske utakmice s prijateljima preminuo 30-godišnji sin.

- Uspaničio sam se jer je i ranije imao problema sa srcem. Pozvali smo hitnu službu i rekli su da stižu za deset minuta. Znao sam da ne možemo čekati, stavio sam ga u automobil i za pet minuta smo bili u bolnici. Stanje mu se pogoršalo, ljekari su ga pokušali oživiti na mnogo načina. Nakon sat i po borbe pozvali su me nasamo, a ja sam rekao: "Ne morate mi ništa reći, znam." Nakon toga sam ustao, zaplakao i molio Boga da mi ne uzme dijete - rekao je 49-godišnji Kafu.

I danas je neutješan, a kako kaže, njegov život izgubio je smisao.

- Pokopati dijete nešto je što nikome ne želim. Svakih pet dana idem mu na grob i još ne mogu shvatiti šta se dogodilo. Nisam još skupio hrabrosti da uđem u njegovu sobu. Više ne idem ni na teren gdje se sve dogodilo. Ne mogu vam objasniti kakav je to osjećaj dok bacaš zemlju na lijes vlastitog sina, znajući da se on više nikad neće vratiti.  Plačem dok vozim. Pozovem prijatelje samo da se isplačem. Plačem, plačem i plačem. Plač je jedino što izlazi iz mene - rekao je nekadašnji desni bek Brazila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.