ČELIK

Božičić na Grbavici bez tri važna igrača

Božičić: Imamo svojih kadrovskih problema, ali, koliko vidim, ima ih i Željo. Arhiva

Piše: G. Š. / Avaz.ba

3.11.2019

Derbi susretom na Grbavici između starih rivala, sarajevskog Željezničara i zeničkog Čelika, zatvara se i 15. kolo BHT Premijer nogometne lige (meč počinje u 16.30 sati). Zenički će tim danas biti oslabljen zbog neigranja tri važna igrača, jer, osim Marka Perišića i Vedrana Vrhovca, koji su suspendirani zbog kartona, zbog bolesti će izostati i kapiten Fenan Salčinović

- Salčinović je tokom sedmice imao temperaturu pa, kako bismo ga sačuvali za narednu utakmicu, na domaćem terenu protiv Zvijezde 09, nećemo ga koristiti u ovom meču. Mi imamo svojih kadrovskih problema, ali, koliko vidim, ima ih i Željo, koji je bez sumnje favorit u ovom meču -  kaže trener Čelika Slaviša Božičić, koji dodaje da ih problemi sa sastavom ni slaba forma iz posljednjih mečeva neće obeshrabriti. 

Čelik je u posljednja dva kola poražen s identičnih 0:2 - u gostima kod Sarajeva te na Bilinom polju od Veleža, dok je u protekla četiri kola postigao samo dva gola, s kojima su na svom terenu savladali Široki Brijeg rezultatom 2:0.

- Čelik je veliki klub i mora ići na pobjedu, bez obzira na to s kim i gdje igra. Mi, uprkos problemima, imamo određeni kvalitet koji ćemo pokušati prezentirati na Grbavici.

Hoće li to biti dovoljno za uspjeh, vidjet ćemo, ali sigurno ćemo igrati otvoreno i na pobjedu - najavljuje Božičić, koji se nada da će njegovi puleni iskoristiti naredne utakmice da se iskažu te sačuvaju svoj status u klubu i nakon planirane rekonstrukcije tima.

Čelik je u dosadašnjem toku osvojio 16 bodova te se nalazi na 9. mjestu, dok je Željo sa 26 bodova i utakmicom manje treći na tablici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.