PREMIJER LIGA

Totalno rasulo u klubu: Prijeti li Čeliku gašenje

Šef stručnog štaba, Slaviša Božičić, izjavio je da su igrači informaciju o neodigravanju utakmice dobili pred samo zagrijavanje

Zenica večeras: Ne vidi se izlaz. D. Jurišić

Piše: A. Čulić

3.11.2019

Pretprošle godine su ispali, ali ih Borac svojim javašlukom vratio. Lani su bili blizu ispadanja, ali se nakako izvukoše. Ove godine fino su krenuli, ali je onda uslijedilo stvrovaljivanje. Danas je zenički Čelik doživio vrhunac agonije, pa je pitanje da li je odgođena utakmica sa Željom zbog neizmirenja 46.122 KM najava gašenja kluba.

Podsjetimo, ukoliko se ne plati taj novac kome treba do 8. novembra, Čelik će biti izbačen iz premijer lige.

Šef stručnog štaba, Slaviša Božičić, izjavio je da su igrači informaciju o neodigravanju utakmice dobili pred samo zagrijavanje.

- Jednostavno ovo je bio veliki šok za sve nas. Niti imam pravo mniti mogu bilo šta da komentarišem o tom dijelu. Ljudi koji vode klub će sigurno dati svoje viđenje i objasniti zašto je došlo do ovoga. Nikoga ne mogu optužiti jer razumijem ljude koji potražuju svoja prava, opet s druge strane... Ne znam šta bih rekao, više o tome će vam reći članovi Uprave – izjavio je Božičić te dodao da je jedino sekretar kluba, Ismar Huskić, bio s ekipom na Grbavici.

Huskić se obratio danas nezadovoljnim navijačima.

- Uvijek sam savjesno i odgovorno radio ovaj posao, ali poslije ovog danas vidno sam razočaran kao i svi vi. Nadao sam se da će sve biti rješeno, imao sam takva obećanja. Lično sam molio ljude koji su tražili svoj novac, ne želim ih kriviti, tih pet suspenzija je prije mjesec dana došlo u klub. Cijeli dan, do polaska na Grbavicu, sam bio sam na stadionu – kazao je Huskić i dodao da predstavnici kluba nisu željeli izlaziti u javnost.

- Mi nemamo direktora već mjesec dana, nemamo tehničkog sekretara već pola godine, nemamo sportskog direktora, osobe zadužene za marketing ili PR. Sam sam tu ali i ja ću završiti s ovim stvarima uskoro – rekao je na kraju razgovora s navijačima Huskić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.