NJEMAČKA

Procurili detalji incidenta: Nezadovoljna zvijezda provocirala Kovača u tunelu

Hrvatski trener bio je na rubu živaca

Niko Kovač: Dobio ultimatum. AFP

J. A. / Avaz Sport

3.11.2019

Uprkos šokantnom i uvjerljivom porazu od 5:1 protiv Ajntrahta iz Frankfurta, Niko Kovač dobio je povjerenje čelnika Bajerna da u sljedeće dvije utakmice pokuša dignuti ekipu iz krize u koju je upala.

Predviđeni nedjeljni jutarnji trening koji je trebao biti otvoren za javnost nije održan, a u klupskim prostorijama su čelni ljudi Bajerna UIi Henes (Hoeness) i Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) te sportski direktor Hasan Salihamidžić tražili najbolje rješenje za kriznu situaciju. 

No u javnost su procurile trzavice koje su se u Bajernovoj svlačionici događale prije te utakmice. Kako izvještavaju njemački mediji, dugogodišnji igrač Bajerna Tomas Miler (Thomas Müller) naživcirao je Niku Kovača svojim zviždanjem u tunelu prije zagrijavanja, a hrvatskom treneru malo je nedostajalo da ga odstrani iz ekipe. 

Miler je igrao u prvom sastavu Bajerna, no nije se proslavio.  Verbalni rat između njega i Nike Kovača traje već dosta dugo jer se već sad legendarni igrač bavarskog kluba žalio oko minutaže koju mu daje trener. S vremenom se vratio u prvi sastav zbog nekoliko dobrih partija, ali jučer je opet zakazao. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.