MINHEN

Nakon ostavke Nike Kovača oglasio se i Hasan Salihamidžić

Zasad će pomoćni trener Hans Flik (Flick) biti zadužen za ekipu

Salihamidžić: Očekuje da ekipa odreaguje na pravi način. Arhiv

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

3.11.2019

Niko Kovač više nije trener Bajerna iz Minhena. To su Uli Henes (Hoenes), predsjednik, Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) i Hasan Salihamidžić, sportski direktor FC Bajerna, danas sporazumno dogovorili s Kovačem.

Performanse našeg tima proteklih sedmica i rezultati pokazali su nam da je bila potrebna akcija. Uli, Hasan i ja imali smo otvoren i ozbiljan razgovor s Nikom uz konsenzus da Niko više nije trener Bajerna. Svi žalimo zbog tog razvoja događaja. Želio bih zahvaliti Niki Kovaču u ime Bajerna za njegov rad, posebno na osvajanju titule prošle sezone - kazao je Rumenige.

Zasad će pomoćni trener Hans Flik (Flick) biti zadužen za ekipu, pripremajući je za važne utakmice Lige prvaka protiv Olimpijakosa u srijedu i protiv Borusije Dortmund sljedeće subote.

Sada očekujem pozitivan odgovor naših igrača i apsolutnu motivaciju za ostvarenje naših ciljeva za ovu sezonu - kazao je sportski direktor Hasan Salihamidžić. 

Niko Kovač kratko je kazao:

- Mislim da je ovo prava odluka za klub u ovom trenutku. Rezultati, ali i način na koji smo posljednji put igrali, natjerali su me da dođem do te odluke. Moj brat Robert i ja zahvaljujemo Bajernu za posljednjih godinu i po. Za to vrijeme naš tim je osvojio šampionat, DFB Kup i Superkup. Bilo je to dobro vrijeme. Želim klubu i timu sve najbolje - kazao je Kovač.

Dakle, odluka o razlazu bila je njegova, što je uprava kluba prihvatila, tačnije savjetovala mu je tako rješenje pa Bajern neće morati plaćati Kovaču cjelokupan iznos do kraja ugovora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.