BEOGRAD

Detalji surove likvidacije vođe navijača Partizana: Čuo se zvuk pištaljke, ali ne običan...

Uspio je da izvuče svoj "tetejac", ali nije stigao da ga upotrijebi

Marković je bio prvi čovjek ozloglašenog "Alkatraza". Starsport

A. Ču. / Avaz.ba

3.11.2019

Namjera Ljubomira Markovića zvanog Kića (37) da osnuje novu navijačku ekipu i tako "uzme" ljude ostalim "crno-bijelim" frakcijama bila je najvjerovatnije okidač da surovo bude likvidiran u petak uveče na beogradskom Vračaru - saznaju "Novosti". 

To je jedan od pravaca policijske istrage koja pokušava da dođe do odgovora na pitanje ko je i zašto ubio nekadašnjeg vođu "Alkatraza".

Formiranje nove grupe i borba za tribine mogli su da se vide na proteklim utakmicama. Marković je bio odvojen od ostalih, a ekipu oko njega činili su ljudi iz ostalih frakcija.

- Teško je reći da li je to motiv za likvidaciju. Ipak, prestiž na stadionima nosi sa sobom velike privilegije. Tu se "muljaju" razni poslovi, od obezbjeđenja do ostalih poslova, koji su sa druge strane zakona. Tokom vikenda ispitano je dosta Kićinih drugara i prijatelja, od onih koji su sa njim igrali mali fudbal te kobne večeri do onih iz suprotstavljenih frakcija - pišu "Novosti".

Da je sačekuša za Markovića bila više nego dobro isplanirana, svjedoči drskost ubice, ali i činjenica da je imao pomagača, koji mu je dao signal kada je on izašao iz sportskog balona u Ulici Grčića Milenka i uputio se ka svojim kolima, prenose "Novosti".

- Čuo se zvuk pištaljke, ali ne običan, već specifičan - pojašnjava sagovornik.

On je zabilježen i na nekim snimcima sigurnosnih kamera. Tog trenutka, mlađi muškarac u tamnom kaputu i sa kapom na glavi, koji se spuštao niz ulicu, ubrzao je korak i izvukao pištolj. Kića ga je vjerovatno vidio krajičkom oka i potrčao ka svom autu, parkiranom na pumpi prekoputa. Prvo su ga pogodila četiri metka i on je pao, a onda mu je napadač prišao i pucao još dva puta u glavu.

Oni koji su tog trenutka prolazili ulicom ili izlazili iz "balona" uspaničeno su se bacili na asfalt. To su uradili i zaposleni na pumpi, kao i u ovom sportskom objektu.

- Nismo znali šta se dešava - navodi jedan od svjedoka. - Čuli su se hici, a onda je nekoliko njih utrčalo nazad u "balon" uz povik: "Ubiše čovjeka!" Neki su izašli tek kada su se začule policijske sirene - pišu "Novosti".

Marković je bio na mjestu mrtav. Uspio je da izvuče svoj "tetejac", ali nije stigao da ga upotrijebi i pokuša da se odbrani. Kraj njega je ostala torba sa sportskom opremom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.