NK ČELIK

"Robijaši" najavili okupljanje na Bilinom polju": Dosta je bilo laži i bježanja od odgovornosti

"Robijaši": Insistirat ćemo da Olgun odgovori na davno postavljena pitanja. Arhiva

G. Š. / Avaz.ba

5.11.2019

Turski investitor i vlasnik NK Čelik Ajdin Olgun (Aydin) sutra će održati pres-konferenciju na kojoj će glavna tema biti trenutno stanje u klubu iz Zenice. Povodom toga, oglasili su se i najvatreniji navijači Zeničana "Robijaši", koji su u isto vrijeme najavili okupljanje na Bilinom polju.

Kao što je javnost već upoznata, sutra u 14 sati bit će održana press-konferencija na kojoj će se turski investitor i vlasnik našeg kluba Ajdin Olgun obratiti javnosti u vezi trenutnim stanjem u našoj svetinji - piše u saopćenju UG "Robijaši Zenica 1988", koje prenosimo u cijelosti:

- Ovim putem pozivamo sve članove grupe, simpatizere i sve one kojima Čelik nešto znači da se u to vrijeme okupimo ispred istočne tribine stadiona Bilino polje. Robijaši će insistirati da se na ovoj pres-konferenciji odgovori na naša davno postavljena pitanja koja su do sada bila ignorirana, te da se javnost konačno upozna s namjerama i ciljevima investitora. Do sada smo bezbroj puta pokazali našu iskrenu ljubav prema ovom klubu, časno i dostojanstveno se svakim danom borimo za njegovo bolje sutra i čistog obraza poručujemo da nikada nećemo prestati bez obzira u kakvim problemima se on nalazio! Dosta je bilo laži i bježanja od odgovornosti, dosta je bilo političkih igara, vrijeme je da se javno kaže ko su krivci za najveću sramotu koju je naš klub doživio kroz 74 godine postojanja. Neka svako nosi svoj teret. 

Smatramo da, ako investitor zaista ima iskrene namjere i planove, neće mu biti problem da javno imenuje i pokaže prstom u one koji ga sprečavaju u tome, ako ih ima. Vrijeme je da se i zenička i šira javnost upozna koja su to imena koja su tužila klub, koje su tužbe ostale neizmirene i koliko ih se još može očekivati u budućnosti. Također, pozivamo nadležne institucije da konačno pokrenu istragu o dugogodišnjem kriminalu i da je krajnje vrijeme da neko za taj kriminal odgovara!

Pokažimo da naš Starac nije sam, pokažimo da u ovom gradu postoji velik broj ljudi koji voli ovaj klub. UG “Robijaši 1988 Zenica” će do posljednjeg svog člana, do posljednjeg otkucaja naših čeličnih srca, do posljednje kapi naše crno-crvene krvi boriti za ovaj klub i vrijeme je da svaki simpatizer kluba i svaki građanin Zenice stane iza jednog zajedničkog cilja, a to je opstanak i ozdravljenje Čelika, jer Zenica bez Čelika – nije Zenica!

Naš si ponos, naša srca tvoja su

Naš si ponos, i u dobru i u zlu 

Naš si ponos, ponos svih Zeničana

Naš si ponos, Čelik živi u nama!


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.