SENZACIJA

Barca dominirala, a hrabra Slavija osvojila bod na Nou Kampu, Lajpcig u Rusiji bolji od Zenita

Nastavljeno najelitnije takmičenje u Evropi

Piše: J. A. / Avaz Sport

5.11.2019

Detalj s utakmice u Barceloni - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Nogometaši Barcelone odigrali su bez golova (0:0) na Nou Kampu protiv Slavije iz Praga u okviru 4. kola grupe F Lige prvaka. 

Barcelona je od početka kontrolira igru, a u 11. minuti obećavajuću priliku imao je  Nelson Semedo, koji je prošao nekoliko odbrambenih igrača gostiju, a zatim i šutirao,  ali mu je golman Slavije fantastično odbranio. Nakon toga ekipa iz Praga igrala je ravnopravno s domaćinom. U 26. minuti Alba je poslao loptu ka Mesiju (Messi), Argentinac je pokušao iz voleja da savlada golmana Slavije, ali je isuviše jako šutirao i ostalo je 0:0.

Samo minutu kasnije Slavija je imala odličnu šansu. Olinka (Olayinka) je pronašao Stančiua (Stanciu), Rumun je dobro šutirao, ali je pogodio saigrača Masopusta umjesto mrežu gola Barcelone. U 35. minuti nakon sjajnog solo prodora, Mesi je strahovitim šutem zatresao prečku gola Slavije. U 43. minuti Barca je imala novu veliku priliku preko Mesija, ali je golman Slavije fenomenalno reagirao i sačuvao svoju mrežu. 

U 49. minuti Mesi je pokušao iz slobodnog udarca, ali je bio neprecizan. Šest minuta kasnije Roberto se našao u odličnoj šansi, ali je Kolar ponovo sjajno reagirao i sačuvao svoju mrežu. U 59. minuti Mesi je zatresao mrežu gostiju, no nakon konsultacija s VAR-om, sudija je poništio gol Argentinca zbog ofsajda u kojem se nalazio.   

U 77. minuti Ansu Fati je odlično pronašao Mesija, ali je šut Argentina ponovo zaustavio golman Slavije i tako spriječio vodstvo Barce. U 83. minuti pokušao je i Rakitić, ali nije bio precizan i meč je završen bez golova. Barcelona je ostala vodeća u grupi, dok je Slavija na začelju.  

Lajpcig je u grupi G u gostima bio bolji od ruskog Zenita rezultatom 2:0. 

Njemački tim je u 14. minuti zatresao mrežu domaćina, kada je Marsel Halstenberg (Marcel) loptu poslao u mrežu, ali je glavni sudija odlučio provjeriti pogodak VAR-om. Nakon pregleda snimka, sudija je vidio da je Kristofer Nkunku (Christopher) prethodno igrao rukom i poništen je gol Lajpciga. 

I u nastavku je njemački tim izgledao dosta bolje na terenu. Dobra igra Lajpciga isplatila se duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada je kapiten Deme (Demme) poslao projektil ka golu domaćina za 1:0 i gosti su na odmor otišli sa zasluženim vodstvom. Lajpcig je bolje otvorio i drugi dio susreta. Redale su se prilike pred golom domaćina, a gosti su do drugog gola stigli u 63. minuti kada je Sabicer (Sabitzer) pogodio za konačnih 2:0. Njemački tim tako je osvojio važna tri boda u borbi za prvo mjesto u grupi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.