FK SARAJEVO

Musemić u Bijeljini bez tri važna igrača

Sedmorica igrača Sarajeva imaju po dvije javne opomene

Sa današnjeg treninga boro tima u Trening kampu FK Sarajevo. FK Sarajevo

Piše: G. Š. / Avaz.ba

5.11.2019

Trener FK Sarajevo Husref Musemić konačno je zadovoljan, kako stanjem na tabeli tako i uvjerljivom pobjedom protiv Širokog Brijega (3:0), ali i igrom bordo tima.

Najbolja utakmica

- Pogotovo sam zadovoljan prvim poluvremenom protiv Širokog, igrom i zalaganjem. Prvih 45 minuta bilo je vrlo kvalitetno, i s naše i sa strane Širokog. Utakmica je bila dosta otvorena, s puno šansi na obje strane. Mi smo iskoristili dvije naše prilike, dok gosti nisu, zbog dvije dobre intervencije Vladana Kovačevića - rekao je Musemić i dodao da je to bila najbolja ovosezonska utakmica bordo tima.

Po mnogo stvari.

- Međutim, mi smo bili prinuđeni da u prethodnim utakmicama non-stop mijenjamo tim. Generalno, prvim poluvremenom protiv Širokog sam, hajde da kažem i to, prezadovoljan. U drugom poluvremenu smo svjesno igrali malo opreznije i čekali šansu iz kontranapada. Nismo se željeli više (po)trošiti i dobivati kartone. Nažalost, imamo zaista puno kartona, ali, eto, i to je sastavni dio igre.

U narednom kolu protiv Radnika u Bijeljini Amar Rahmanović i Nebojša Gavrić nemaju pravo nastupa zbog tri žuta kartona, a još sedmorica igrača Sarajeva imaju po dvije javne opomene - Bojan Letić, Anel Hebibović, Besim Šerbečić, Alen Mustafić, Benjamin Tatar, Mersudin Ahmetović i Darko Lazić.

- Mi smo ranije, a možda čak i u subotu, jedan ili dva kartona dobili prestrogo. Ne znam, možda nisam realan, ali, eto, o tom-potom... Sad nam i to pravi probleme. Nakon što je, kako sam to pročitao u „Dnevnom avazu“, zatvorena „bolnica na Koševu“, sad je otvoren drugi problem. Ali, eto, to je nešto s čim se moramo susretati i u svakom trenutku naći pravo rješenje. Tu su sada Miloš Stanojević, Mirko Oremuš, a vraća se i Krste Velkoski. Mali Andrej Đokanović, također, neće biti s nama u Bijeljini, jer ide s juniorskom reprezentacijom - otkriva prvi koševski strateg.

Povratak Hebibovića

Osim trostrukog strijelca Ahmetovića, treba istaknuti i Hebibovića, čiji je povratak u tim, nakon suspenzije zbog crvenog kartona, bordo timu donio puno.

- Anel je prije suspenzije bukvalno bio premoren, jer je odigrao puno utakmica, tako da mu je možda crveni karton u Širokom Brijegu i dobrodošao da se osvježi i odmori. Mi smo i prije toga pokušali tražiti neko rješenje da ga odmorimo, ali nismo ga uspjeli naći, tako da smo ga i mi, što se kaže, potrošili. Sada se odmorio, osvježio, a sigurno je da je on kvalitetan igrač - analizira Musemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.