NJEMAČKA

Gikijevič stao pred maskirane huligane: Supruga ga je nazvala idiotom

Gikijevič i saigrači nakon pobjede nad Hertom. AFP

E. J. / Avaz.ba

6.11.2019

Golman Uniona iz Berlina Rafal Gikijevič (Gikiewicz) rekao je da ga je supruga nazvala "idiotom" nakon što je Poljak stao pred navijače svog kluba i spriječio ih da se sukobe s gostima u vatrenom gradskom derbiju njemačkog nogometnog šampionata protiv Herte.

Susret, u kojem je Union slavio pobjedu 1:0 pogotkom u 90. minuti, obilježila su dva prekida zbog incidenta na tribinama stadiona "Alten Forsterei". Situacija je mogla biti i gora, jer je nekoliko maskiranih huligana upalo na teren sa željom da se obračuna s gostima.

Tada je scenu stupio golman Uniona, koji je stao pred njih i pokazao im da se vrate na svoju tribinu. Sada je Gikijevič prvi put govorio o svom hrabrom gestu koji je privukao veliku pažnju, prenosi ESPN.

- Supruga mi je rekla: "Ti si idiot, mogao si biti povrijeđen." Međutim, ja poznajem neke od tih ljudi. Oni su svaku utakmicu iza mog gola. Želio sam da klub ne upadne u probleme.

Trebali smo samo pokazati klasu nakon pobjede i ostati na našem dijelu, plesati i pjevati s navijačima. Dobili smo prvi derbi u Bundesligi protiv Herte. Zašto su ljudi toliko glupi da upadnu na teren s maskama? Ne shvatam. Rekao sam im na njemačkom, engleskom i poljskom jeziku da se vrate na tribine, jer bi klub mogao biti kažnjen - objasnio je 32-godišnji golman. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.