LIGA PRVAKA

Kosta junak Juventusa u Moskvi, Flik pobjedom debitirao na klupi Bajerna

Nastavljeno najelitnije takmičenje u Evropi

Piše: J. A. / Avaz Sport

6.11.2019

Detalj s utakmice u Moskvi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Juventus je u 4. kolu Lige prvaka u okviru grupe D u Moskvi pobijedio Lokomotiv 2:1.

Klub iz Torina poveo je već u 4. minuti kada je strijelac bio Aron Remzi (Aaron Ramsey). Domaćini su vrlo brzo stigli do izjednačenja kada je u 12. minuti Aleksej Mirančuk (Aleksey Miranchuk) matirao golmana Juventusa za 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.  

U nastavku je "Stara dama" svim silama pokušavala doći do novog gola, ali su se domaćini vrlo dobro branili. U 46. minuti Ronaldo je pokušao iz slobodnjaka, ali je njegov šut odbranio golman Lokomotiva. Ponovo je Portugalac zaprijetio u 56. minuti, ali je opet kao pobjednik izašao domaći čuvar mreže, koji je fantastično intervenirao. Pobjedu Juventusu donio je Daglas Kosta (Douglas Costa) golom u 93. minuti meča. Miralem Pjanić odigrao je cijelu utakmicu u dresu Juventusa. 

Zanimljivo, ovo je bila 174. utakmica za Kristijana Ronalda (Cristiano) u Ligi prvaka, čime je Portugalac došao na drugo mjesto po broju nastupa u historiji najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi. Ronaldo se izjednačio s legendarnim Paolom Maldinijem. Rekorder je legendarni Iker Kasiljas (Casillas), koji je sakupio 188 nastupa u Ligi prvaka.

Nogometaši Bajerna u grupi B pobijedili su Olimpijakos rezultatom 2:0. 

Njemačkog prvaka prvi put s klupe predvodio je Hans Diter Flik (Hans-Dieter Flick), koji je sjeo na užarenu stolicu kluba iz Minhena nakon što je Niko Kovač dobio otkaz.

Bajern je cijelo prvo poluvrijeme napadao, ali domaćini nisu uspjeli realizirati svoje šanse. U 44. minuti poslije udarca Roberta Levandovskog (Lewandowski) lopta je pogodila stativu i promjene rezultata nije bilo. 

Gosti iz Grčke odolijevali su napadima Bajerna sve do 69. minute kada je Levandovski postigao gol glavom za 1:0 i erupciju oduševljenja domaćih navijača. Konačan rezultat postavio je rezervista Ivan Perišić u 89. minuti susreta. Bajern je s četvrtom pobjedom iz isto toliko utakmica osigurao prolaz u narednu fazu elitnog takmičenja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.