REPREZENTACIJA

Almina Hodžić, golmanica BiH: Svi moramo pružiti maksimum

Pripreme za susret kvalifikacija za Euro 2021.

Hodžić: Izrael je nezgodan protivnik. NSBiH

J. A. / Avaz Sport

7.11.2019

Nogometne A reprezentativke Bosne i Hercegovine se treći dan u Trening-centru NSBiH u Zenici spremaju za susret kvalifikacija za Euro 2021. s Izraelom.

Golmanica Almina Hodžić istakla je da pripreme teku prema planu. 

Sve protječe u najboljem redu, atmosfera u ekipi je odlična. Radimo maksimalno kako bismo što spremnije dočekali predstojeću utakmicu koja će biti veoma zahtjevna - istakla je Hodžić. 

Naglašava da predstojeći protivnik posjeduje kvalitet. 

Izrael je vrlo nezgodan protivnik, a potvrda toga je i njihov meč protiv Italije u kojem su postigli dva gola. Bez obzira na poraz od 3:2 u tom susretu, svi znamo da je Italija u vrhu evropskog fudbala i da ne primaju puno golova, što na neki način pokazuje i snagu izraelskog tima. Utakmica neće biti laka i svi moramo pružiti maksimum te slušati instrukcije selektorice i trenera u stručnom štabu. Samo tako možemo ostvariti željeni rezultat i vratiti se s ovog gostovanja s tri boda - rekla je Hodžić za zvaničnu stranicu NSBiH. 

Naše najbolje fudbalerke će se u Zenici pripremati do nedjelje, za kad je planiran put za Tel Aviv. Utakmica Izrael - Bosna i Hercegovina na programu je 12. novembra u 17 sati na stadionu Ramat Gan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.