ŠPANIJA Bizarna situacija

Golman Levantea propušta utakmicu, jer je u komisiji za izbore

Nije izvjesno da će predstojećeg vikenda čuvati mrežu svog tima

J. A. / Avaz Sport

Aitor Fernandez Abarisketa: Određen za rad u Izbornoj komisiji

Foto: Agencije


Zanimljiva i pomalo bizarna vijest stiže nam iz Španije. Golman Levantea Aitor Fernandez Abarisketa mogao bi propustiti utakmicu protiv Atletik Bilbaa predstojećeg vikenda. 

Naime, u nedjelju, 10. novembra, trebao bi čuvati mrežu svog tima na gostovanju, ali nije izvjesno hoće li to i uraditi, jer je određen za zamjenika predsjednika Izborne komisije u rodnom mjestu Mondragon u Gipuskoi u Baskiji, prenose Novosti.rs. 

Rad u Izbornoj komisiji, ako je neko određen, spada u građanske dužnosti koje se mogu izbjeći samo u opravdanim slučajevima. Pravna služba Levantea pokušava dokazati da je igranje utakmice baš takav slučaj, odnosno radna obaveza. 

Žalba je uložena na vrijeme, a pravno uporište nađeno je u instrukcijama Centralne izborne komisije iz 2011. kojima je dozvoljeno izuzimanje od rada na izborima. Navedeno je da postoje lične i familijarne situacije koje opravdavaju odsustvo s izbornog mjesta. Levante, također, navodi da bi neigranje Abariskete utjecalo na regularnost takmičenja.

Da sve bude čudnije, još jedan fudbaler Levantea, Horhe Miramon (Jorge Miramón), bio je odabran za rad u Izbornoj komisiji u Saragosi, ali je žalba kluba usvojena i on je oslobođen. U Levanteu se nadaju da će isto biti i s njihovim golmanom.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na