NOGOMET

Nijemci otkrili kakvo je stanje u Bajernu nakon smjene Kovača

Igrači su ovim potezom pokazali šta misle o Hrvatu

Hans Diter Flik (desno): Trenutno vodi ekipu Bajerna. AFP

J. A. / Avaz Sport

8.11.2019

Bajern je u potrazi je za novim trenerom, a kao idealan kandidat za nasljednika Nike Kovača spominje se Erik ten Hag, trener Ajaksa i bivši trener drugog tima kluba iz Minhena. 

Novinar "Sport1" Florijan Pletnberg (Florian Plettenberg) piše da se holandski stručnjak vidi na tom mjestu, ali ne prije ljeta. Također navodi i da je Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge), čovjek koji je uz Hasana Salihamidžića zadužen za pronalazak novog trenera, njegov veliki fan.

Isti je ovaj novinar, inače, objavio i to da se atmosfera u ekipi znatno popravila odlaskom Kovača i da igrači nisu imali ništa protiv ostanka Hans-Ditera Flika (Hans-Dieter Flick. Navodno su zadovoljni treninzima i načinom rada. Donedavni pomoćnik Nike Kovača privremeno je preuzeo ulogu prvog trenera i lako je moguće da to ostane do ljeta. 

Ugledni njemački list "Bild" je objavio da su to pitanje postavili klupskom portparolu, a on im je samo poručio kako u ovom trenutku to ne može komentirati.

Novinar Manuel Bonke otkrio je da Bajern od novog trenera očekuje da njeguje igru s visokim posjedom lopte i izgradi funkcionalnu ekipu. On tvrdi da su glavni kandidati Ten Hag i Tomas Tuhel (Thomas Tuchel), dok Arsen Venger (Arsene Wenger) nije u igri, prenosi Net.hr. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.