RADNIK Trener Bijeljinaca pred utakmicu sa Sarajevom

Žižović: Neka sudi ko hoće

Avaz.ba
08.11.2019 18:02

Žižović: Određeni pritisak na suđenje dolazi iz Sarajeva

Foto: Arhiv

Trener bijeljinskog Radnika Mladen Žižović u najavi sutrašnje utakmice (13:30 sati) s aktuelnim prvakom i liderom s Koševa izjavio je da njegovi izabranici trebaju iskoristiti snagu i inat.

– Sarajevo je lider prvenstva i ekipa je koja je najviše pokazala. Opasni su prema naprijed, s najboljim igračem Mersudinom Ahmetovićem, koji dosta pravi problema svim ekipama. I odbrana je na nivou, uz Zrinjski su, čini mi se, primili najmanje golova... U nekoj izjednačenoj utakmici trebamo iskoristiti snagu i naš inat. Sigurno da su momci motivirani nakon svih dešavanja – rekao je Žižović.

Sarajevo je uoči predstojećeg meča u Bijeljini zatražilo izuzeće sudije Elvisa Mujića, što je odbio Komitet za sudije Nogometnog saveza BiH.

– Određeni pritisak na suđenje dolazi iz Sarajeva. Što se mene tiče, neka sudi ko hoće. Neka kompletnu četvorku promijene. Kada bismo se mi na takav način ponašali, vjerovatno bismo tražili da nam pola lige ne sudi. Mi možda nekome smetamo. S malo radimo mnogo – konstatirao je Žižović.

Radnik nema problema s povrijeđenim ili suspendiranim igračima. 

Komentari

NA VRH