ŽELJEZNIČAR ''Plavi'' dobivaju evropski stadion

Grad Sarajevo izdvaja 500 hiljada KM za izgradnju južne tribine stadiona Grbavica

Avaz.ba
08.11.2019 18:15

S današnjeg sastanka na Grbavici

Foto: FK Željezničar

Grad Sarajevo izdvojit će 500 hiljada KM za izgradnju južne tribine stadiona Grbavica. Povodom toga je delegacija Grada Sarajeva, predvođena gradonačelnikom Abdulahom Skakom, posjetila stadion Grbavica i obavila razgovor s predstavnicima FK Željezničar o izgradnji južne tribine. 

- U proteklih nekoliko dana FK Željezničar je pozvao i ugostio delegacije Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo, a povodom izgradnje južne tribine stadiona Grbavica i mogućih izvora finansiranja - saopćeno je iz FK Željezničar.

U Plavom salonu danas je održan sastanak i s predstavnicima Grada Sarajeva, čiju delegaciju su činili Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, Igor Gavrić, predsjedavajući Gradskog vijeća, Vedad Deljković, vijećnik Gradskog vijeća, i Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva. 

- Gradonačelnik Skaka najavio je nastavak podrške infrastrukturnim projektima FK Željezničar, a u trogodišnjem budžetu Grad Sarajevo izdvojit će ukupno 500 hiljada KM za projekat izgradnje južne tribine - ističu na Grbavici.

Admir Džubur, predsjednik, Enis Džihanić, direktor, i Faruk Brković, generalni sekretar, u ime FK Željezničar, kao i svih onih kojima je klub u srcu zahvalili su gradonačelniku Skaki i Gradskom vijeću na dosadašnjoj podršci i konkretnoj pomoći u budućnosti.

Komentari

NA VRH