RADNI SASTANAK Više od igre

Američki ambasador posjetio NSBiH

G. Š. / Avaz.ba

Nelson i Begić: Ambasada SAD i NSBiH će u narednom periodu biti partneri u borbi protiv korupcije

Foto: NSBiH


Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini Erik Nelson (Eric), sa saradnicima, danas je posjetio sjedište Nogometnog saveza BiH u Sarajevu.

Vidan napredak 

- Predsjednik i potpredsjednici NSBiH Elvedin Begić, Milorad Sofrenić i Ivan Beus, te generalni sekretar Adnan Džemidžić, upoznali su ambasadora Nelsona s radom NSBiH, redovnim aktivnostima i projektima koji su u planu - saopćeno je iz kuće bh. fudbala.

Begić je u svom kratkom obraćanju zahvalio na današnjoj posjeti ambasadoru Nelsonu i naglasio da je ovaj savez od 1992. godine do danas prošao kroz brojna iskušenja i teškoće, od organizacionih, finansijskih do suspenzije Saveza koja je uslijedila 2011. godine. 

Nakon toga, zahvaljujući Komitetu za normalizaciju, NSBiH, uz podršku UEFA-e i FIFA-e, ostvaruje vidan napredak u radu i kontinuirano se razvija u svim segmentima svoga djelovanja. Predsjednik Begić je posebno istakao da su ostvareni veliki pomaci u tom periodu, počevši od plasmana „A“ reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine, izgradnje Trening-centra u Zenici, novog administrativnog sjedišta NSBiH, do upoznavanja s projektima na kojima se trenutno aktivno radi. Ovaj napredak ne bi bilo moguće postići bez jedinstva koje vlada među članovima Izvršnog odbora, kao i administracije NSBiH, čijom reformom su se stvorili realni preduvjeti za kvalitetniji rad - ističu iz NSBiH te naglašavaju: 

- Nogometni savez BiH je izrastao u uspješnu i finansijski stabilnu sportsku organizaciju koja u dosadašnjem periodu rada na projektima nije tražila pomoć države. Izvršni odbor ipak neće moći sam krenuti u projekt izgradnje nacionalnog stadiona. Ipak, rukovodstvo Saveza se nada da će i oni koji dođu poslije njih nastaviti raditi na razvoju i unapređenju fudbala u našoj zemlji.

Ambasador Nelson je bio posebno impresioniran videoprezentacijom u kojoj su naglašene ključne vrijednosti, vizija i misija Saveza u narednom periodu. 

Bitan zadatak

Kako je ambasador Nelson primijetio, mnogo je razloga zašto je uspjeh NSBiH interesantan za njega lično. Prije svega, jedinstvo je ono na čemu se temelji uspjeh ovog saveza, a timovi koji pobjeđuju su uvijek oni koji su ujedinjeni. 

- Zadatak na kojem svi vi predano radite s vašim igračima je posebno bitan za budućnost, jer pruža nadu mladim ljudima, koji, kako čujem, žele otići u inozemstvo. Ova zemlja može uspjeti, jer zajedničkim snagama se može mnogo toga postići u narednom periodu - rekao je, između ostalog, Nelson i izrazio nadu da će Ambasada SAD i NSBiH u narednom periodu sarađivati, odnosno biti partneri u borbi protiv korupcije, ističući da je ponosan na partnerstvo koje već odavno ostvaruju USAID i NSBiH na raznim poljima aktivnosti.

Ambasador je, završavajući posjetu, napomenuo da je naučio i jednu novu riječ, a to je ''nogomet''.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na