ENGLESKA

Žestoka kazna zbog napada na Kolašinca i Ezila

Trenutak kada lopovi napadaju Ezila i Kolašinca. Agencije

Avaz.ba

8.11.2019

Tridesetogodišnji Ešli Smit (Ashley Smith) zbog pokušaja krađe luksuznih satova vrijednih 200 hiljada funti od igrača Arsenala Mesuta Ezila (Ozil) i Seada Kolašinca osuđen je na 10 godina zatvora. 

Uskoro će biti donesena presuda i njegovom saučesniku Džordanu Nortoveru (Jordan Northoveru), a prilikom današnje presude Smitu sudija je, između ostalog, istakao i to da je "Kolašinac bio nevjerovatno hrabar kada se ispriječio pred naoružanim lopovim..."

Smit i Nortover pokušali su krajem jula ove godine opljačkati zvijezde Arsenala Ezila i Kolašinca, no dvojac nije računao na hrabrost bh. defanzivca koji je golim rukama krenuo na naoružane pljačkaše, spasivši tako sebe, a prije svega Ezila, koji je upravljao Mercedesom u tom trenutku.

Lopovi su koristili ukradeni motocikl, imali su kacige i tamnu odjeću da bi sakrili svoj identitet, no na kraju su uhapšeni.

Smit je već bio u zatvoru zbog ranijih krivičnih djela, a njegova majka je prilikom izricanja presude urlala i molila da oproste njenom sinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.