NSBiH Urađena projektna dokumentacija, riješena imovinskopravna pitanja i osiguran lokacijski uvjet

BiH dobiva još jedan moderni sportski fudbalski centar

G. Š. / Avaz.ba

Izgled budućeg Sportskog fudbalskog centra

Foto: NSBiH


Uskoro će biti izgrađen moderni sportski fudbalski centar.

U realizaciji ovog projekta učestvovat će Nogometni savez BiH, Fudbalski savez RS, Općina Prnjavor i FK Ljubić. Sporazum o zajedničkom angažmanu na izgradnji ovog projekta potpisan je 31. maja 2019. godine.

Sportski fudbalski centar u Prnjavoru će imati jedan teren s prirodnom travom i atletskom stazom, drugi teren s vještačkom travom, dvostranu tribinu s odgovarajućim prostorom ispod tribina u kojem će se nalaziti svlačionice, pomoćne prostorije, radne kancelarije... - saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

Od potpisivanja sporazuma do danas urađena je projektna dokumentacija, riješena imovinskopravna pitanja i osigurani lokacijski uvjeti.

- NSBiH priprema aplikaciju za FIFA program "Forward", iz kojeg bi se povukla sredstva u iznosu od 299 hiljada američkih dolara za izgradnju terena s vještačkom travom, što je prva faza u realizaciji navedenog projekta. Općina Prnjavor ima obavezu da izvrši ostale radove vezane za pripremu lokaciju na kojoj će se nalaziti sportski fudbalski centar FS RS - ističu u kući bh. fudbala.

Više o temi NSBiH

Više o:

NSBiH FSRS
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na