PREMIJER LIGA

Prvak gostuje Radniku: Iz karantina do bodova

Bordo tim je lider na tabeli. Avaz

Piše: G. Š. / Avaz.ba

9.11.2019

Fudbaleri Sarajeva danas (13.30 sati) gostuju u Bijeljini, a od jučer borave u karantinu obližnjeg Etno-sela “Stanišići”, gdje su obavili i posljednji trening uoči duela s Radnikom.

- Sigurno nas očekuje veoma teška, zahtjevna utakmica i kvalitetan protivnik. Mi želimo odigrati što je moguće bolje i napraviti dobar rezultat - rekao je Husref Musemić, šef stručnog štaba aktuelnog prvaka i lidera Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pauzira Gavrić

Dodaje Musemić da će za uspjeh biti potrebno mnogo truda, znanja, koncentracije i snage.

- Radnik je veoma kvalitetna ekipa, koja zna i hoće da igra te želi da se nadigrava - ističe Musemić.

Stručni štab kluba s Koševa za predstojeću utakmicu ne može računati na dva “kartonirana” igrača Amara Rahmanovića i Nebojšu Gavrića, dok je rezervni golman Belmin Dizdarević na pripremama juniorske reprezentacije BiH.

Svi u Bijeljinu

Bordo tim će i protiv Radnika imati veliku podršku najvatrenijih navijača, koji će organizirano doputovati na Gradski stadion u Bijeljini.

- Cijena puta iznosi 17 KM za članove i 20 KM za one koji to nisu. Svi u Bijeljinu - saopćeno je iz Udruženja navijača FK Sarajevo “Horde zla”.

Inače, u sarajevskom kinu “Bosna” održan je još jedan “Horde zla dernek”, i to, kako su to istaknuli iz UNFKS HZ, pod parolom “Podržite rad grupe, zajedno idemo u borbu za još jednu titulu”.

Mujić ipak dijeli pravdu

Komitet za suđenje Nogometnog saveza BiH nije udovoljio zahtjevu FK Sarajevo za izuzeće sudije Elvisa Mujića s utakmice u Bijeljini. Iz kluba s Koševa, podsjetimo, zahtjev su bazirali na nezadovoljstvu njegovim suđenjem na utakmicama FK Sarajevo, a posebno u nedavnom duelu sa Širokim Brijegom na stadionu Pecara u okviru Kupa BiH (3:2 za Široki).

S druge strane, zahtjev s Koševa za trajno izuzeće Mujića iz utakmica FK Sarajevo, kako saznajemo u NSBiH, razmatrat će se naknadno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.