ENGLESKA

Gvardiola: Pokazali smo zbog čega smo prvaci, ponosan sam na moj tim

Zadovoljan igrom svoje ekipe

Gvariola: Najteže je igrati na Enfildu. AFP

J. A. / Avaz Sport

11.11.2019

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe u porazu 1:3 od Liverpula u engleskoj Premijer ligi.

- Pokazali smo zbog čega smo prvaci, ponosan sam na moj tim, više nego ikada. Možemo biti ponosni kako smo igrali protiv najjačeg tima u Evropi. Ne možemo poreći koliko je Liverpul dobar, ali način kojim smo igrali, bio je dobar. Uvijek se trudi, nikada ne odustaj i zbog toga smo dvostruki uzastopni prvaci. Uvijek se bori do kraja. Čestitam Liverpulu, postigli su tri gola, a mi jedan. Ponosan sam, malo ekipa dođe na Enfild i odigra ovako kako smo mi igrali. Počeli smo dobro, pokazali nevjerovatnu hrabrost, oni su prvaci Evrope, a na ovom stadionu je najteže igrati. Imali su dva šuta i postigli su dva gola. Nije lako reagirati na to onako kako smo mi reagirali. To nam je bilo potrebno i nadam se da ćemo nastaviti - rekao je Gvardiola.

Siti zaostaje devet bodova za Liverpulom, a od njega bod više na drugom i trećem mjestu imaju Lester i Čelsi.

- Tri ekipe ispred nas imaju veće šanse da budu prvaci, ali probat ćemo. U nogometu ne možete uvijek da pobjeđujete. Ne znam, nisam mađioničar, ne znam šta će biti u budućnosti. Slijedi nam Čelsi na domaćem terenu, pokušat ćemo da ih pobijedimo -  rekao je Gvardiola.  Poslije utakmice on se rukovao sa sudijama i zahvalio im je, a upitan da li je to bilo sarkastično, Gvardiola je odgovorio: "Nikako, čestitao sam im".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.