AMERIKA

"Balkan Soccer Camp" od 28. novembra do 1. decembra u Denveru

"Balkan Soccer Camp". Arhiv

Avaz.ba

12.11.2019

Od 28. novembra do 1. decembra 2019. godine "US Soccer Education" iz Denvera organizira 9. "Balkan Soccer Camp", koji će biti održan u Dalasu, Teksas.

- U Dalasu ćemo imati vrhunske uvjete, kaže menadžer "US Soccer Educationa" Nedim Runda i dodaje:

- U SAD ima jako puno talentirane djece kojoj treba pružiti šansu u bh. klubovima. Međutim, kada oni dođu u domovinu, klubovi moraju imati razumijevanja jer im je potreban period adaptacije.

Inače, 9. "Balkan Soccer Camp" održat će se u Sportskom centu “ Foro Sports Club“, koji ima izvanredne uvjete za treninge i odigravanje kontrolnih utakmica.

- Zlatan Ibrahimović, koji je minule dvije sezone odigrao u američkom MSL-u, mnoge Amerikance je zainteresirao za fudbal, pa tako i mnogobrojnu našu djecu koja živi ovdje. Zlatan je i danas, u 38. godini, čudo od igrača... On je zaslužan što se fudbal u SAD svakim danom diže na viši nivo, kako kvalitetom tako i interesom, prenosi Runda.

Osim direktora "US Soccer Educationa" Erika Frenša (Erick French) i Murata Alibašića, specijalni gost Kampa u Dalasu je trener juniora Željezničara Omer Joldić, koji će, zajedno s bivšim asovima Slobodanom Čobom Janjušem, Semjonom Miloševićem i Omerom Hadžićem, voditi treninge.

Uvijek uz FK Sarajevo

Runda je, inače, i trener veterana, ali i veliki navijač FK Sarajevo.

- Klubu s Koševa i velikom prijatelju Husrefu Musemiću, koji je veliki i trener i čovjek, želim sve najbolje u finišu sezone. Od njega mnogi mogu naučiti puno, kako igrači tako i sportski radnici... Trenutno sam u SAD, gdje s bratom Edom, koji ovdje živi 10 godina, pratim naše talente i MSL ligu, ali svaki termin u kojem igra Sarajevo sam uz TV. Vjerujem da će bordo tim odbraniti titulu - optimista je Runda.   

Edo i Nedim Runda. Avaz

Nedim Runda: Prati i američku MSL. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.