ZENICA

"Zmajevi" optimisti: Možemo ostvariti dobar rezultat protiv "Azzurra"

Armin Hodžić. D. Jurišić

Piše: D. Jurišić / Avaz.ba

12.11.2019

Nogometni reprezentativci naše države u Zenici odrađuju pripreme pred subotnju kvalifikacionu utakmicu s reprezentacijom Italije. 

Na redovnoj konferenciji za medije večeras se novinarima obratio pomoćni trener Gordan Ciprić, dok su u ime igrača govorili napadači Luka Menalo i Armin Hodžić.



Gordan Ciprić. D. Jurišić

- Upitan je nastup Elvisa Sarića zbog povrede i vidjet ćemo do petka kakvo će biti stanje. U ova tri dana i tri treninga ćemo vidjeti s kojim igračkim kadrom ćemo nastupiti. Znamo kako igra Italija, ali gledamo kako ćemo se mi postaviti u ovom izuzetno važnom meču u kojem želimo osvojiti tri boda - rekao je Ciprić i dodao da naši reprezentativci imaju dovoljnu motivaciju za susret.

- U kvalifikacijskoj utakmici reprezentacije ne trebamo razgovarati o motivima, igrači će to pokazati svojim pristupom na terenu Bilinog polja –kaže Ciprić na kraju.

- Mi smo svi profesionalci i idemo od utakmice do utakmice, moramo zajedno odraditi i ovaj susret. Na šanse o prolazu ne gledamo, nego razmišljamo o budućnosti. Istina je da smo kao domaćini snažniji, iskreno, ne znam razlog tome. Pokazali smo i u Torinu da se možemo nositi s njima, najvažnije je da je dobra atmosfera. Vratio nam se i kapiten i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat - istakao je Hodžić.

Luka Menalo. D. Jurišić

- Još je rano komentirati o planovima jer tek trebamo odraditi trening u punom sastavu. Ja sam spreman da pomognem ako selektor odluči da mi pruži minutažu. Iako nisam trenirao prošle sedmice, sad sam dobro. U nogometu se svaki dan dešavaju čuda i ne treba još donositi nikakve zaključke. Ostale su dvije utakmice i mi ćemo dati sve od sebe da ponovno obradujemo naciju - kaže Menalo.

Danas je u Trening-centar stigao Marko Mihojević, dok se za sutra očekuje i dolazak naknadno pozvanog Samira Memiševića da bi reprezentacija bila kompletirana. 

Evropska nogometna federacija (UEFA) je objavila imena sudijske trojke iz Švicarske koja će u petak voditi utakmicu na Bilinom polju, glavni sudija je Sandro Šerer (Schärer), a njegovi pomoćnici su Bekim Zogaj i Stefan De Almeida (Stephane).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.