TORINO

Saigrači postavili ultimatum: Šta Ronaldo mora uraditi da bi se vratio u svlačionicu Juventusa?

Ronaldo napušta teren: Uprava mu oprostila, ali ne i saigrači. AFP

E. J. / Avaz.ba

12.11.2019

Fudbaleri Juventusa traže izvinjenje najveće zvijezde ekipe Kristijana Ronalda (Cristiano) nakon što je portugalski as, u revoltu, napustio stadion u Torinu dok je još trajao derbi italijanske nogometne Serije A protiv Milana (1:0), prenosi engleski "The Sun".

Ronalda (34) je trener Mauricio Sari (Maurizio Sarri) već u 55. minuti izvukao iz igre, a nezadovoljni Portugalac prvo je napustio teren, a potom i stadion, ne dočekavši kraj utakmice u kojoj je njegova zamjena Paulo Dibala (Dybala) postigao pobjedonosni gol.

Njegov šokantni potez nije naišao na odobravanje u svlačionici prvaka Italije. "Gazetta dello Sport" navodi da su ostali igrači zatražili da im Ronaldo lično uputi izvinjenje za ovo što je učinio i prizna da je pogriješio prije nego što ga ponovo dočekaju raširenih ruku.

- Ukoliko je Kristijano otišao prije kraja, to je problem koji će morati riješiti sa svojim saigračima - rekao je Sari.

U klubu navodno neće kazniti Rolanda, ali će sa njim pokušati raspraviti situaciju nakon što se on vrati iz reprezentacije Portugala koju očekuju novi nastupi i upozoriti ga da se to ne smije ponoviti.

"Gazzetta" navodi da je sportski direktor "Stare dame" Fabio Paratići (Paratici) kontaktirao sa Ronaldom posredstvom njegovog agenta Žorgea Mendeša (Jorge Mendes) te smatraju da su izgladili sve probleme, ali to se ne može reći i za njegove saigrače… 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.