POZNATO IME

Klupu Bajerna mogao bi preuzeti bivši nogometaš kojeg navijači vole

Već neko vrijeme traje potraga za dugoročnim rješenjem na klupi bavarskog giganta

Uprava Bajern Minhena: Traži se nasljednik Nike Kovača. AFP

J. A. / Avaz Sport

13.11.2019

Nijemac Hans Diter Flik (Hans Dieter Flick) sjeo je na klupu njemačkog giganta Bajerna nakon što s nje otišao Niko Kovač. Flik je preuzeo klupu njemačkog giganta i trebao je biti samo privremeno riješenje dok u Minhen ne stigne neko veliko trenersko ime, a čini se da bi ga tamo od sljedeće sezone mogao naslijediti legendarni španski nogometaš i sadašnji trener B ekipe Real Sosijedada, 37-godišnji Ćabi Alonso (Xabi).

Alonso je bogatu igračku karijeru završio 2017. godine upravo u Bajernu i ostao je u vrlo dobrim odnosima s čelinicima bavarskog kluba.

U Minhenu je Alonso bio omiljen među navijačima koji su već na društvenim mrežama pokazali da su sretni što bi on mogao sjesti na klupu njihovog najdražeg kluba.

Engleski "Daily Star" piše da je Alonso osoba koja ima sve vrijednosti koje Bajern zastupa te da ima potencijal da postane vrhunski trener. No, istječe se da mu je jedina mana nedostatak iskustva.

Nakon kraja igračke karijere, Alonso je vodio ekipu Real Madrida do 14 godina i B ekipu Real Sosijedada.

Alonso je samo posljednje ime koje se spominje u kontekstu novog Bajernovog trenera. Već se ranije pričalo da bi tu poziciju mogli preuzeti trenerski velikani poput Arsena Vengera (Arsene Wenger), Žozea Murinja (Jose Mourinho), Erika ten Haga i Maurisija Poketina (Mauricio Pochettino), piše Net.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.