CRNA GORA

Hadžibegić: Na ovakvim utakmicama se uvijek nešto nauči

Hadžibegić: Nama treba rezultat, a on će sigurno doći. FSCG

Piše: Avaz.ba

13.11.2019

Najbolji fudbaleri Crne Gore otputovali su u London na duel s Engleskom, u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro 2020. Selektor Faruk Hadžibegić, uoči sinoćnjeg treninga, razgovarao je s predstavnicima medija. 

- Kada dođemo u situaciju da igramo protiv Engleza, moramo se potruditi da damo najbolje od sebe, pod uvjetima u kojima se nalazimo. Mislim na broj odsutnih igrača, a to je problem koji nas već duže sputava. Ali, što je, tu je. Naše je da se prikažemo u što boljem svjetlu - istakao je Hadžibegić.

Meč na Vembliju na programu je sutra, a bit će poseban za domaćina, kojem će to biti 1000. zvanična utakmica.

- Jedna stvar je njihova fešta, 1000. utakmica engleske reprezentacije. Drugo je što smo mi imali sreću da budemo tu u takvom jubileju. Znamo što nas interesira, a to je proces pravljenja ekipe za budućnost. Želimo što prije da oporavimo povrijeđene igrače, a to bi nam dalo puno više mogućnosti da se kvalificiramo u Ligu nacija. To je objektivno. Ako se pogodi da bude dobar rezultat, onda će fešta biti za nas. Utakmica jeste teška, ali je i dobar test za nas, da vidimo šta možemo u ovim okolnostima - objasnio je naš stručnjak.

Iskusni trener duel s Engleskom vidi kao priliku za dokazivanje.

- Na ovakvim utakmicama se uvijek nešto nauči. Engleska je trenutno jedna od najboljih selekcija u Evropi, često protivnicima daje po pet-šest golova. Volio bih da su naši najbolji fudbaleri tu, ali vjerujem da će i ostali dati maksimum, pokazati da se na njih može najozbiljnije računati. Cilj je da proširimo krug kandidata za reprezentaciju. Nama treba rezultat, a on će sigurno doći - dodao je Hadžibegić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.