EURO 2020.

Krunić: Italijani žele završiti kvalifikacije sa svim pobjedama

Krunić: Ako dobijem priliku da igram, smatram da mogu odgovoriti na sve zadatke koje dobijem. Avaz

G. Š. / Avaz.ba

13.11.2019

Reprezentativac naše zemlje iz Milana Rade Krunić poznaje, kako kaže, skoro svakog reprezentativca Italije i smatra da je to veliki plus za njega.

Veliki ispit

- Ako dobijem priliku da igram, smatram da mogu odgovoriti na sve zadatke koje dobijem i svi mi ovdje razmišljamo šta trebamo uraditi kako bi naš kvalitet došao do punog izražaja - rekao je Krunić te dodao:

- Možda do sada i nisam imao mnogo prilika, ali ova utakmica je jedan veliki ispit za nas kao tim i za mene lično. Mislim da imam mnogo toga da ponudim reprezentaciji i vjerujem da ću to svojim igrama i potvrditi. 

Šta je naša najveća prednost u predstojećoj utakmici s Italijom?

- Izdvojio bih domaći teren kao najveću prednost jer smo do sada pokazali da ovdje i s najvećim ekipama možemo odigrati dobro. Italijani izgledaju moćno, odavno nisam vidio da igraju tako dobar fudbal, napadački, ali mislim da je naša druga prednost želja i motiv za dokazivanjem. Tu su i navijači čije navijanje nas svakako može ponijeti i biti dodatni motiv da popravimo utisak iz posljednje utakmice.

S obzirom na činjenicu da igrate u Italiji, koliko su prostora tamošnji mediji posvetili selekciji BiH?

Najviše su pisali ustvari o svojoj reprezentaciji, novim igračima koje su pozvali, ali i želji da kvalifikacije završe stopostotnim učinkom, odnosno svim pobjedama. Nije bilo previše pisanja o nama, ali vjerujem da će nam tek sada posvetiti više prostora. 

S kakvim emocijama dolazite na okupljanje? 

Nije nikakva fraza kad kažem da s radošću dolazim na okupljanje. To, uostalom, vidim i kod drugih igrača jer, da nije tako, sigurno se ne bih ni odazivao. Vrijeđa me što oko nas kruže priče da dolazimo u reprezentaciju da bismo se prodali ili slično. Ja lično nemam potrebu za tim jer sam već u vrhunskom klubu, a i većina drugih igrača. Naravno da nam nastupi za reprezentaciju daju određenu vrijednost i potvrdu našeg kvaliteta, ali najvažnije je što dolaziš sa željom za dokazivanjem i postizanjem uspjeha. Svakom od nas je, vjerujem, cilj da napravimo neki uspjeh s reprezentacijom, da igramo neko svjetsko ili evropsko prvenstvo. Mislim da je to šlag na torti u jednoj igračkoj karijeri i ja ću dolaziti sve dok to ne ostvarim.

Novi trener

Jeste li zadovoljni statusom u klubu i svojom formom?

- Dolaskom novog trenera i moj status je postao bolji, tako da mogu reći da sam zadovoljan. Ranije sam u prvih sedam utakmica odigrao samo jednu, i to sam ušao s klupe. Sada, kod novog trenera počeo sam mnogo više da dobivam priliku, u pet utakmica sam tri puta igrao. Mislim da je to dobar učinak, s obzirom na to da sam u jednoj velikoj ekipi kao što je Milan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.