GOLGETERI

Za njega se bore Arsenal i Junajted: Norveško čudo od djeteta cijepa mreže u Evropi

Haland u akciji: Vjeruje se da će Salcburg masno zaraditi. AFP

Piše: A. Č. / Avaz.ba

13.11.2019

Erling Braut Haland (Haaland) ime je i prezime buduće velike zvijezde svjetskog fudbala. Upoznali ste ga ove sezone? Radi se o 19-godišnjem norveškom čudu od djeteta (kakvo dijete, pola čovjeka) koji je ove sezone nezaustavljiv.

Prošle godine ovaj mladić je u dresu norveškog Moldea postigao je čak 16 golova u sezoni, a to mu je donijelo transfer u austrijski Salcburg, koji ga je doveo za pet miliona eura.

Norvežanin se nije previše naigrao u prvih šest mjeseci, ali ove sezone ga je krenulo.

Erling je pažnju na sebe skrenuo kad je postigao čak devet golova na U-20 Svjetskom prvenstvu, a ove sezone na kontu već ima 26 golova! Postigao je 15 golova u austrijskom prvenstvu, po četiri je dodao u tamošnjem Kupu, a u Ligi prvaka već je postigao sedam golova i prvi je strijelac takmičenja!

Ono što mnoge fascinira je podatak da je malac prošlog vikenda došao do petog hat-trika ove sezone! Njegov Salcburg slavio je protiv Volfsbergera 3:0, a sve je zabio upravo mladi Norvežanin.

Vjeruje se kako će Salcburg masno zaraditi na Halandu, a posljednje priče kažu kako su najviše zagrizli engleski velikani. U pitanju su Arsenal i Mančester junajted.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.