LONDON

Pogledajte koliko koštaju kašnjenja i neodgovornost u Čelsiju

Rigorozne kazne

Lampard: Uveo rigorozna kućna pravila. AFP

J. A. / Avaz Sport

14.11.2019

Na društvenim mrežama ovih dana u centru pažnje engleske nogometne javnosti je Čelsi. Tačnije, unutrašnji cjenovnik kazni koje je propisao menadžer tima Frenk Lampard (Frank). Na listi se nalazi 12 tačaka čija se vrijednost kreće od 500 (583 eura) do čak 20.000 funti (23.300 eura). 

Uglavnom je riječ o kaznama za razna kašnjenja, ali ima i tačaka koje se tiču odgovornosti igrača. Tako se kašnjenje na trening naplaćuje dvije i po hiljade funti (2.900 eura), a svakih sljedećih 15 minuta s još toliko. 

Kašnjenje na sastanak s ekipom je, pazite sada, petsto funti (583 eura) po minuti. Zvonjava telefona u svlačionici kažnjava se s hiljadu funti (1.166 eura), kao i dolazak na okupljanje u “civilnoj” odjeći. Ako neko odluči putovati u privatnom aranžmanu s neke utakmice, a da 48 sati unaprijed nije najavio takvu iznimku, mora platiti pet hiljada funti (5.832 eura). Ako neko ne prijavi bolest ili povredu sat i po prije treninga ili prije slobodnog dana, kazna je deset hiljada funti (11.664 eura).

Lampard isto tako mora 24 sata unaprijed znati ako neko od porodice želi doći gledati trening, a isto vrijedi i za agente. Dakako, on mora odobriti smiju li uopće doći. Njegova ekipa mora se pojaviti na doručku tačno sat prije prvog treninga i prethodno niko ne smije ništa jesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.