EURO 2020.

Prisjetimo se meča protiv Italije iz Torina: Dobra igra "Zmajeva", ali domaćini su slavili

Džeko i društvo tada nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat

Detalj s meča iz Torina: Italijani slavili na domaćem terenu. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

14.11.2019

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će u Zenici na Bilinom polju ugostiti Italiju u okviru 9. kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Prema Mozzart kladionici, Italijani važe za favorita u ovom meču. Kvota na pobjedu "Zmajeva" iznosi 3,10, na remi 3,35, dok se na trijumf gostiju nudi kvota od 2.30.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog izgubili su šanse za plasman na Euro preko kvalifikacija, a susreti protiv Italije i Lihtenštajna dobro će doći za uigravanje ekipe. 

Šansu za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta naša selekcija imat će preko baraža Lige nacija koji se igra u martu naredne godine. 

"Zmajevi" su protiv Italijana već igrali u ovim kvalifikacijama, i to u Torinu. Džeko i društvo prikazali su u junu dobru igru na gostujućem terenu, ali, nažalost, nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat. Italija je pobijedila rezultatom 2:1, i to nakon preokreta.

Prvo je Džeko pogodio u 32. minuti za vodstvo "Zmajeva", da bi Insinje (Insigne) u 49. izjednačio na 1:1. Pobjedu Italijanima donio je Verati (Veratti) golom u 86. minuti. 

U videoprilogu pogledajte najzanimljivije detalje s tog meča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.