REPORTAŽE

Novinar "La Gazzette dello Sport" u Kalesiji: Miralem Pjanić je Juventusu važniji od Ronalda

Luka se susreo s Halidom Pjanićem, amidžom Miralema Pjanića, prvim fudbalerom iz familije Pjanić, i Miralemom ef. Pjanićem

Luka tokom boravka u Kalesiji. Avaz

Piše: F. SINANOVIĆ

14.11.2019

Uoči utakmice BiH – Italija danas je Kalesiju posjetio Luka Biankin (Luca Bianchin), novinar "La Gazzette dello Sport". U Kalesiji je o Miralemu Pjaniću razgovarao s novinarima Fahrudinom Sinanovićem i Admirom Karićem, Vildanom Uščuplićem, bivšim fudbalerom kalesijske Bosne, za koju je nastupao i Fahrudin Pjanić, otac našeg i asa Juventusa Miralema Pjanića.  

Italijanski novinar je posjetio i Miralemovo rodno mjesto Pjanići, zaselak u Gornjim Raincima kod Kalesije. Tu se susreo s Halidom Pjanićem, amidžom Miralema Pjanića, prvim fudbalerom iz familije Pjanić, i Miralemom ef. Pjanićem, imamom u Gornjim Raincima, koji je zbog istog imena i prezimena kao i fudbaler Juventusa doživljao razne zgode i nezgode. Između ostalog, na društvenoj mreži Facebook dobivao je od djevojaka ruže, poljupce, pa i razne ljubavne ponude.

Domaćini su upoznali novinara da je iz familije Pjanić bilo, i još ima, 50-ak registriranih igrača velikog fudbala, koji su nastupali za razne klubove u Kalesiji, BiH i inozemstvu. Među njima je i Anel Pjanić, koji je nastupao za Željezničar u vrijeme dok je za tim s Grbavice igrao i Edin Džeko.

U razgovoru s domaćinima novinar Bjankin rekao je da je Miralem Pjanić za igru Juventusa važniji od Kristijana Ronalda (Cristiano).


Jedna od prethodnih reportaža. La Gazzeta dello Sport

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.