ZENICA

Mančini i Bonuči optimisti: Želimo kvalifikacije završiti bez poraza

Kapiten Bonući i selektor Mančini. D. Jurišić

Piše: D. JURIŠIĆ

14.11.2019

Reprezentativci Italije u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarili su svih osam pobjeda uz impresivnu gol-razliku od 25 postignutih i tek tri primljena pogotka. 

Nastaviti niz

„Zmajevi“ su do sada odigrali dvije utakmice s „Azzurrima“. Prijateljska utakmica odigrana 6. novembra 1996. godine na stadionu Koševo pred oko 40.000 gledalaca završila je pobjedom naše reprezentacije. Konačni rezultat glasio je 2:1, a strijelci su bili Hasan Salihamidžić i Elvir Bolić za BiH, dok je pogodak za Italiju postigao Enriko Kiesa (Enrico Chiesa).

Utakmica u Torinu odigrana u junu ove godine završila je pobjedom Italije 2:1, strijelci su bili Lorenco Insigne i Marko Verati (Marco Verratti), te Edin Džeko.

Selektor italijanske reprezentacije Roberto Mančini (Mancini) na večerašnjoj pres-konferenciji rekao je da će u napadu igrati Andrea Beloti (Belotti).

Roberto Mančini. D. Jurišić

- Imam dileme na pozicijama desnog beka i mjestu drugog napadača. BiH se sigurno ovdje osjeća ugodno, ali mi ćemo pružiti maksimum kako bismo došli do pobjede. Ovo je vrlo bitna utakmica za ekipu, jer igramo protiv fizički i tehnički dobre ekipe. To je dobar test za naše mlade igrače kako bi poboljšali svoju igru - rekao je Mančini.

Dodao je da se prije osam mjeseci na ovu utakmicu gledalo kao na ključnu.

- BiH ima jako dobru ekipu i očekuje nas lijepa utakmica. Vidjet ćemo kako će se završiti. Mislim da je i utakmica u Torinu pokazala kakav protivnik nas očekuje. Ima li smo i zvižduka na prethodnim utakmicama, ali i one su se završile aplauzom - rekao je na kraju Mančini.

Opasni Džeko

Defanzivac Juventusa Leonardo Bonuči (Bonucci) odigrao je 93 utakmice za selekciju Italije i postigao sedam golova.

Leonardo Bonuči. D. Jurišić

- Ovo je vrlo važna utakmica na ličnom nivou, jer ću još jednom zaigrati za reprezentaciju. Pokazat ćemo na terenu da sve utakmice tretiramo na isti način, nadam se da ćemo nastaviti svoj put koji smo počeli sa selektorom Mančinijem, koji je podržao tim i učinio nas još jačim – kaže Bonuči. 

On je dodao da je najbolja odbrana napad.

- Znamo da nas očekuje užarena atmosfera, bilo bi bitno da kvalifikacije završimo bez poraza i pružit ćemo maksimum na terenu da otežamo posao domaćoj reprezentaciji. Znam da je Edin Džeko jedan od najboljih napadača na svijetu, ima izvrsnu tehniku i zbog njega smo imali problema na početku prošle utakmice. Spremni smo da igramo protiv njega i ostalih - istakao je na kraju Bonuči.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.